8+16 GB-os pendriveok mellett van még aki vinyóval futkos? Mit tesz rá?
Amióta meghalt 1 db Corsair táp, nagyon menő lett az Enermax márka...
Milyennapvan?
8+16 GB-os pendriveok mellett van még aki vinyóval futkos? Mit tesz rá?
Amióta meghalt 1 db Corsair táp, nagyon menő lett az Enermax márka...
Milyennapvan?

14 700 Ft egy eSATA változat? Te jó ég. Azért erősen hiányolom a cikkből, hogy pl. eSATA-val a SMART adatokat tudja-e kezelni (nem minden rack tudja!), valamint ténylegesen milyen hőfokokat produkálnak a merevlemezek. Pl. egy WD MyBook is szép lyukacsos, de 1 óra alatt úgy felmegy benne a hőfok 55 fokra, mint a pinty. És bizony kívülről nem érezni igazán, nagyon becsapós. 
[ Szerkesztve ]

a tesztképeken az usb-seknél látszik, hogy nem tudta a hőfokot kiolvasni, tehát nincs smart, az esatásnál viszont van, ott látszik is, hogy a samsung 28 fokosnak hazudja magát.
Csak azt nem tudom, miért ennyivel drágább a nagyobb( illetve tudom, mert több van ilyen hdd-ből) nem lehet az anyagköltségre fogni. Nem szép dolog.
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123
pendriveokat nem mindenki tartja megbízhatónak. könnyen elvesznek stb.
egy racket elég nehéz elveszteni.
Én valami jó kis 5,25-ös racket keresek. Lenne 1db DVD íróm mondjuk USB-n és az összes gépből lehetne száműzni az optikai meghajtókat - amiket mellesleg rühellek - .
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0

Nekem megtenné egy COOLINK cuccos is. 6500HUF ért eSATA-s csatija is van, 3,5"-os SATA-s vinyókat tud fogadni. A mostani Coolinkemből kiindulva a hűtése is megfelelő lehet.
Aki keveset gondolkodik, sokat téved. (Leonardo da Vinci)
jön az usb 3 ami visszafelé is kompatibilis, jó lett volna teszt azokról is
e mellett nem hiszem, hogy az eszközökön nagyítóval se megtalálható e-sata,
és a hozzájuk való külső rack-ek sokáig életképesek legyenek
meg nem is olyan kompakt cuccok mint az usb mert áramot is adni kell nekik külön
a pendrive -tól fajlagosan mindenképpen olcsóbb és jobb megoldás a 2,5 hdd-s megoldás és gyorsabb is

Firewire-ös külső 3.5" nincs valahun ócsóé?
"Szerinted, "a szervezet" honnan "látja", hogy izmot kell építenie és nem zsírt? Nézegeti a Kiskegyedet, hogy milyen ott a férfiideál?" by philoxenia

ATA / SATA -> USB átalakítóval jobban jársz.
Pár hónapja vettem egy noname "made in China" ATA / SATA -> USB / Firewire aluházas mobil rack-et.
4,5k volt, ami kurta jó ahhoz képest, h "mindenevő", viszont a 3,5-ös keret olyan szűkös, h ha összedugja az ember a winyót az átalakítóval egyszerűen nem lehet visszailleszteni a hátulját a kábelek hossza és csatlakozók kialakítása miatt sem.
Így a szép szálcsiszolt aluház nélkül használom. 
Ergo vettem egy ATA / SATA -> USB / Firewire átalakítót meg egy szép burkolatot winyóhoz. 
Na ezért mondom, h csak átalakítót vegyél. 
[ Szerkesztve ]
Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

Nézegettem én is ezeket a 3.5-ös házakat, de végül túl drágának találtam őket.
Vettem egy Sharkoon Rapid-Case-t, ezen is van eSATA az USB mellett, ~7000 HUF és szerintem még szebb is.
Diablo III BattleTag / xEon1337#2985
rácso nagyszerű... ennyit arról h picit párásabb helyen hazsnálod rögtön kicsapódik rajta és kuka
14,7k a 3,5" eSATA? jééézus.
lcpower csúcsmodell full aluból 9k. eSATA-n 100 MB-ot közelít az effektív másolás egy újabb (perpendicular) vinyóval.

14.700ft a fullos, annyiért már veszek egy 750 gigás hdd-t is, akkor meg inkább azt, mintsem egy üres racket......

Ez most akkor 5,25"-os ?
Ha igen, tudnál egy típust mondani ?

Ugyanerre gondoltam.
Az EB307-ES-s nekem tetszik.
CSS (Hun)Bloodkiller
Kössön rá egy féltéglát... 
Milyennapvan?

Olyannyira noname, h akárhogy forgattam a dobozát meg a keretet, sehol sem találtam márkát / típusszámot, ilyesmit.
De képet tudok feltenni róla: doboz, keret és kábelek
Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

Na ez úgy lenne jó ha nas-ként szolgálna, de így tényleg drága. D-link egy kicsit meleg mivel eléggé zárt, ez hűvösebb lenne, de hát mivel nem nas így csak egy jó és szép próbálkozás volt.
Eladó cuccaim: http://href.hu/x/f1rh

Ez tetszik nekem se köszönt! 
Hogy kerülnek a "fűre lépni tilos" táblák a gyep közepére?
Az kemény.. 
Jó kis teszt..
Volkswagen Bora 1.9TDI - HTC Sensation

A cikkben arról van szó hogy az USB2.0 és az eSATA között közel 4x-es sebesség különbség van. Na most ha 10GB adatot átmásolok USB2.0-án keresztül az durván 6 percet vesz igénybe ugyan ez eSATA-án pedig 3,5 perc akkor kérdem én hol van a négyszeres különbség? 
Én nem tudom hogy mi akar lenni az a Burns Rate amit a cikk írója említett, de szerintem a képeken bekarikázott átlag írás/olvasás értékek a mérvadóak.

Javítsatok ki ha hülyeséget írok. 
[ Szerkesztve ]

Bocs burst rate akart lenni. 
Ha már külső rack legalább lenne hangszigetelt, olyan mint ez egy gumigyűrűvel elöl-hátul hogy ne tudd úgy letenni hogy rezonáljon és akkor jó valamire, mert az mondom hogy legyen kinnt az egyik HDD-m és ha akraom egy mozdulattal lehúzom és elviszem valahová, de egy ilyen tok... rátesznek egy rácsot pff, ilyen tok mi a carnak? Ott zúgjon a fülembe az asztali HDD-m? Ha USB-s HDD-t akarok veszek azt, bőrtokostúl annyi egy 160GB-os hangszigetelt, mint ez az üres rack, nevetséges. Tisztára hülyére veszik az embert. Ez 13k? Amikor ez 12k? pff, hülye azé' nem vagyok
Hardverlesen
pofás darabok
http://prohardver.hu/tema/olaszorszagban_lakom_dolgozom_odavagyom_beszelgeto/friss.html#msg11

Ezek kikapcsolják a HDD-t, ha nincs aktív USB-s kapcsolat?
Már a 4. külső házat veszem, de minddel beszoptam... (Coolink, Delock, Conceptronic meg egy noname. Ja, 3,5"-os.
"Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó!"

Sajnos nekem se kapcsol ki a rack(Coolink) miután kilőtem a PC-t. 
Mert egy gépház belsejében nincsen pára... 
(#22) Joshi
szerintem is inkább average-t kéne nézni
igazad van
szerintem is az átlagos lenne az az érték ami sejtettné velünk hogy az adott hdd mennyire lesz jó a mindennapos használat során

16GB ugyanmár...
ez a menő pendrive 
256GB Kingston USB DataTraveler 300

És kiszámoltad hogy a 10Mb/s-es írási sebességével mennyi időbe telne tele írni egy ekkora pendrive-ot?
1Gb adat írása 1min42sec időt vesz igénybe, na ezt szorozd fel 256-al.

Türelmes, ráérő emberek pendriveja ez.... 
Samsung S2-t ne! Igen, fajlagosan olcsó a hordozható HDD-k közt, de annyit is ér a kidolgozási minősége. Nekem S1 volt, kis 1.8"-as, de ugyanez a típusú ház. A fényes-nyálas műanyag az első táskában cipelős téma után tele lett apró (meg nem olyan apró) karcokkal. Pedig puha szövettokban volt!!! Ami egy hét után úgy néz ki, mint egy több éves vacak, az számomra használhatatlan! el is adtam.
Most Transcend van, az jó kis gumiborítású, lehet használni is...
[ Szerkesztve ]
Nekem van hozzá egy vastag bőrtok, amiből ki sem kell venni ahhoz, hogy csatlakoztasd, benne volt a tok a dobozában, jár hozzá, kifogástalanul megy napi használatban van egyfolytában cipelem magammal, 65MB/s-el másol rá a gépem, ennél jobb nekem nem kell, tökléetes a célra.
Hardverlesen

No akkor ezekszerint mégiscsak félreértettem...
De ezért írtam, hogy csak akkor érdekel, ha 5,25"-os.
De azért köszi a segítséget. 
De így továbbra is megmarad a kérdés:
Tudtok olyan házat, ami 5,25" SATA eszközöket fogad ?

Hát ha nincs más, kénytelen leszel megcsinálni magadnak, mondjuk egy relével.
Ami akár az USB-ről is veheti a jelet (már ha az USB tápellátása leáll, ha leállítod a gépet).
Vagy a másik lehetőség, hogy amikor a saját géped mellett használod a vinyót, akkor a gép tápjáról táplálod. És akkor ha kikapcsolod, biztosan kikapcsol a vinyó is...
És ez még azért is jó, mert nem kell mindig ki-be dugni a tápot, ha el akarod vinni magaddal, hanem akár bent is hagyhatod a táskában.
A noname keretek tápegysége is elég szar minőségű, több olyan esetet hallottam, hogy úgy szállt el, hogy túlfeszt is adott a vinyóra, azaz búcsút is mondhattál neki. 
Míg ha a gépben van egy jó minőségű tápod, akkor arról simán lehet tápláli a külső házban lévő vinyót is.
Mondjuk ez csak akkor áll, ha nem notival használod alapvetően.

HI!
a 206osert nem voltam annyira oda, egy dekaval sem teljesitett jobban mint a "ibm travelstar" kik noname dobozai hardmadnyi aron, na jo smart adatokat leglabb attolta, raadsul a uj tutaa akinek tovabbadtam masoccora kontaktolja le a feszbepotlo csatlakozot /pedig nem egy zuzos fajta:- )/
azota is az eppen elerheto legocsobb doboozkat adok el wd skorpioval es gond ,eg nem votl veluk eddig kopkopkop pedi gnem egy -ket darba ment ki a kezm kozulaz utobbi par evben:- )
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

Én a cikkből nagyon hiányoltam a fogyasztását, illetve, ha kikapcsolom a gépet amire kötve van akkor automatikusan energiatakarékos állapotba kerül-e, kikapcsol-e?
Ha esetleg valakinek van ilyen tapasztalata bármilyen rackkel kapcsolatban az nagyon érdekelne. Mert ami nekem most van azt ha nem kapcsolom ki kézzel akkor abban örökké pörög a HDD.
A 3.5"-ös szerintem aránytalanul drága, a 2.5-ös viszonylag normális árban van.
"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

Azért mert egy program nem tudja kiolvasni a SMART-ot, attól még lehet, hogy van, sőt 
Csak talán nem a megfelelő programmal lettek tesztelve ?
Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Pontosan azt írtad, amire gondoltam !!! 
Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
pl aki abban az időben vett noti winyót usb rackkel, amikor még nagyon drágák voltak a nagy kapacitású pendrive-ok...
ráadásul nem egyszer jött jól, hogy több tíz gigát kellett elvinnem valahova, sőt a telepítők is rajta vannak, ha netán kell valami valahol, akkor enyémről fel is tudjuk rakni. 
Eladó hardverek: http://bit.ly/JHxY4z :: Eladó könyvek: http://bit.ly/LT3LPN :: 2012-es futamokat tartalmazó versenynaptáraim: 1.: kategória szerint: http://bit.ly/wRjRqN :: 2.: időrend szerint ömlesztve: http://bit.ly/A2bqE3

Médialejátszóhoz TB-os tárnak?
My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

Ne vicceljünk már emberek. Enemrax nem gyárt gagyit de azért a 3,5 -ös e-satas verzióért a 15ezer forint nevetségesen sok. Szerintem egyértelműen nem éri meg az árát mert megint az Enermax nevet fizettetik ki velünk, ami bár jól cseng de ennél a rack-nál nem nyújt semmi kiemelkedőt.
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...