Közkívánatra: Samsung Series 7 notebook tesztelőzetes

A Samsung közel egy hónapja itthon is elérhetővé tette a Series 7 notebookokat, mind a 14, mind pedig a 15,6"-es variánsokat. Tesztlaborunkba előbbi, tehát az NP700Z3A típusjelzésű modell érkezett, mely a hagyományos notebookokhoz szokott szemnek ránézésre inkább tűnik 13,3"-esnek. Ez persze nem véletlen, a gyártónak keskeny kávát alkalmazva sikerült a 13,3"-es vázba egy 14"-es matt kijelzőt tenni, aminek felbontása 1600x900 pixel.


[+]

Azt nem állítanánk, hogy a notebook könnyű lenne, 2,17 kg-os tömege 14"-es méretben nem világrekord, de cserébe a masszivitással első blikkre nem volt probléma, valamint az illesztések is rendben vannak (a kijelző is patentül záródik). Az ezüst színű szálcsiszolt alumínium alkalmazása telitalálat a gyártó részéről, mivel fényviszonyoktól függően enyhe lilás vagy barnás beütést is tapasztalhatunk.


[+]

Kívülről tehát roppant elegáns az új notebook, és kinyitva sem változik meg a helyzet. A MaxScreen kialakítás és a matt kijelző együtteséből sugárzik a minőség még annak ellenére is, hogy utóbbi csak TN paneles. A szürkés-ezüstös színből szinte kiugranak a matt feketére fényezett, ránézésre gumis hatást keltő billentyűk, melyek mögött a nyolc fokozatban kapcsolható háttérvilágítás is helyet kapott. Numerikus rész természetesen helyhiány miatt ezen a modellen nincs, viszont a nagyobbik variánson ez is fellelhető.


[+]

A konfiguráció nem változott az előzetesen beharangozotthoz képest, így az Ivy Bridge megjelenése előtt második generációs Core i5 processzorral (2450M), 6 GB memóriával, 1 TB-os merevlemezzel és 8 GB ExpressCache gyorsítótárral érkezik. Ebbe a modellbe is belefért a slot-in rendszerű optikai meghajtó (DVD-író), valamint egy AMD Radeon HD 6750M dGPU, amely teljesítményével egy külön bejegyzés keretén belül még fogunk foglalkozni. Az ODD-vel kapcsolatban visszakanyarodnánk még egy pár szó erejéig a felépítésre. A Samsungnál is kiemelt figyelmet fordítottak a felépítésre, így a portokból egyetlen darab sem jutott a készülék jobb oldalára, itt csak az optikai meghajtó nyílását fedezhetjük fel, minden más a bal oldalra került.


[+]

Röviden összefoglalva, a végleges Series 7 rendkívül biztató tulajdonságokkal rendelkezik, ami előre vetíti, hogy érdekes tesztnek nézünk elébe, ahol a lényeges technikai részeltekre és a teljesítményre fogunk majd koncentrálni. Blogunk következő részében a Series 5 notebook tesztje kapcsán is emelgetett, valamint a Series 7-ben is fellelhető új Samsung vezérlőpultot fogjuk kielemezni, ami rendkívül ötletes és kiváló segítség azok számára, akik nem teljesen profik a Windows lelki világában és a notebookba integrált hardverek beállításában. Ezt követően megnézzük, hogy mire elegendő az AMD Radeon videovezérlő...

Azóta történt

Előzmények