Samsung Easy Setup – notebookbeállítások egy helyen

A Samsung notebookok tesztjében több alkalommal megdicsértük már a szoftveres körítést. Általában itt most nem azokra a shareware, demó és egyéb programokra gondolunk, amelyeket első csuklómozdulattal törölni szoktunk, hanem azokra, melyek valóban segítséget nyújtanak. Ezek java részéről beszámoltunk már több korábbi blogbejegyzésben, és jószerivel ezek nem is változtak. Van azonban egy újfajta vezérlőpult, ami mindegyik új notebookszériára telepítésre kerül, ez pedig az Easy Setup.

Általános beállítások: USB töltés, gyorsindítás, csendes mód, akkukímélés stb... Általános beállítások: USB töltés, gyorsindítás, csendes mód, akkukímélés stb...
Általános beállítások: USB töltés, gyorsindítás, csendes mód, akkukímélés stb... [+]

Véleményünk szerint egy rendkívül hasznos segédprogramot sikerült összekalapálni a gyártó szoftveres részlegének. A szoftver előnye, hogy egyrészt a Windowsban is megtalálható legfontosabb beállítási lehetőségeket (képernyőfelbontás, energiagazdálkodás stb.) gyűjti össze egy közös keretprogramba rendszerezve. Ez szerencsére nem abból áll, hogy különböző gombokra rakott hivatkozásokat helyeztek el, amelyekre rákattintva az adott beállításhoz tartozó Windowsba integrált eredeti beállítófelület nyílik meg, hanem minden módosítás az Easy Setup saját felületén zajlik.

Energiagazdálkodái lehetőségek testreszabása
Energiagazdálkodási lehetőségek testreszabása [+]

A másik előny, hogy mindezek mellett a Samsung notebookokba integrált egyedi hardvereszközök vagy megvalósítások egyes beállítási lehetőségei is ezen a programon belül kaptak helyet. Gondolunk itt a korábban bemutatott ExpressCache beállítópanelre, vagy akár megemlíthetjük a billentyűzet háttérvilágításának beállításait és a hangszórók hangzásvilágának finomhangolását. Kvázi minden olyan opció egy helyen csoportosul, amit egyébként csak az egyes eszközök meghajtóprogramjaiból, vagy külön telepíthető szoftvereiből lennének hozzáférhetőek.

SoundAlive hangbeállítások
SoundAlive hangbeállítások [+]

Vezetékes LAN beállítások módosítása, előre felvett állandó IP címek közötti váltás egy kézmozdulattal
Vezetékes LAN beállítások módosítása, előre felvett állandó IP címek közötti váltás egy kézmozdulattal [+]

Előzmények