Körbeforgatható és hagyományos notebookkal erősít a HP az ünnepekre

A prémium kínálatukat frissítik ezúttal, könnyebb, vékonyabb gépekkel, amik nagyobb tudást biztosítanak.

A HP-nél már készülnek az év végi ünnepekre, és a prémium kategóriás 27"-es HP ENVY AIO 27 egybegép, valamint a szintén 27 hüvelykes 4K UHD monitoruk mellé két új notebookot is bejelentettek. Mindkettő a szintén prémium kategóriás családjuk frissítésének tekinthető, és jól illenek a portfólióba is.

A teljesen körbeforgatható kijelzőjű HP Spectre x360 elsőként másfél éve mutatkozott be és nagyjából egy éve jelent meg, most a hetedik generációs Intel Core i7 és Core i5 processzorokra optimalizált, frissített változatát tették le az asztalra. Nagyobb, 57,8 wattórás akkumulátort kapott, amivel elődjénél 25%-kal hosszabb, akár 15 órás üzemidő is elérhető, ráadásul gyorstöltéssel 90 perc alatt 90%-ra pumpálható fel. 13,3 hüvelykes Full HD IPS kijelzője micro-edge technológiával készült, így a kávát szinte teljesen el tudták hagyni, mindkét oldalról 10-10 millimétert csökkentve a kiterjedésen.

Az új HP Spectre x360
Az új HP Spectre x360 [+]

A Kaby Lake processzorok energiahatékonyságának köszönhetően a hűtés is optimalizálható volt, ezt két ventilátorral oldották meg, de a vastagság is csökkenhetett egy kicsit, egészen pontosan 13,8 mm-re. A további felszabaduló hellyel sem bántak pazarlóan a mérnökök, kettőről négyre nőtt a beépített Bang & Olufsen hangsugárzók mennyisége, melyek közül kettő előre, kettő pedig alulra irányul. Még a tömeget is sikerült éppen 1300 gramm alá vinniük, ami szintén nem kis teljesítmény. Type-C USB 3.1 portja Thunderbolt 3 kompatibilis, és hagyományos Type-A USB 3.0 aljzatot is kapunk. A háttértár szerepét M.2 csatolós, 1 TB kapacitásig terjedő SSD látja el.

Az új HP Envy laptop
Az új HP Envy laptop [+]

Kicsit vastagabb (14 mm), kicsit nehezebb (1430 gramm) az új HP Envy Laptop, mint a fenti márkatársa, de elődjéhez képest is, amit egy nagyobb akkumulátor indokol. Full HD, QHD+ vagy 4K UHD kijelzővel is elérhető lesz, de választható érintőképernyősen is a középső felbontással. Kéthangszórós hangrendszere szintén a Bang & Olufsen származéka, és a HP Audio Boost technológiát is alkalmazza, ezt egyébiránt a fenti Spectre is hasznosítja. Két USB 3.0 portja közül az egyik alvó módban is képes mobileszközök töltésére, a másik pedig Type-C. Üvegbevonatú touchpadot kapott, billentyűzete pedig háttérvilágítást is használ. A CPU és SSD opciók ugyanazok lehetnek, mint a Spectre x360-nál láttuk.

A HP Spectre x360 hamarosan elérhetővé válik a HP saját webáruházában, 1050 dolláros kezdőáron. A HP Envy Laptop előreláthatóan október 26-án startol el, és a HP Store-on kívül több nagykereskedés is forgalmazni fogja. Ennek az ára a 850 dolláros címkével indul, persze a választható opciókkal ez növelhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Előzmények

Hirdetés