Hirdetés

A világ legvékonyabb 13,3"-es notebookja cím új birtokosa a HP Spectre

A New York Times International Luxury Conference szakmai rendezvényen mutatta be új Spectre mobil masináját a HP. Annak érdekében, hogy az említett luxus termékkategóriában megállja a helyét, bevetettek minden tapasztalatot és technológiát, ami a rendelkezésükre állt. Ennek eredménye a CNC forgácsolással készített, mindössze 10,4 milliméter vastag, szénszállal erősített, rézbetétes, anodizált alumínium készülékház, ami a hardverekkel megpakolva is mindössze 1,1 kilogrammot nyom.


[+]

Természetesen a hardvert is megpróbálták a lehetőségekhez képest felfele pozicionálni. A központi egység a hatodik generációs mobil Intel Core i5 és Core i7 családból kerül ki (I5-6300U és i7-6500U), melyek hőmérsékletét a HP két lapos, befelé fújó ventilátorból, réz hővezető csőből és szintén réz radiátorából készített Hyperbaric hűtésével próbálnak kordában tartani. E mellé 8 GB DDR3 memória és 256 vagy 512 GB PCI Express SSD kerül, ami a hírek szerint otthoni módszerekkel nem hozzáférhető és nem is cserélhető. A CPU-ban lévő IGP gondoskodik a grafikus számításról, az eredmény pedig a rejtett forgópántos, Gorilla Glass 4 borítású, Full HD felbontású IPS paneles kijelzőn (sRGB színtér, 300 cd/m² maximális fénysűrűség) jelenik meg a már említett 13,3 hüvelyken, a hangzásról pedig a Bang & Olufsen gondoskodik.


[+]

A vékony kialakítás miatt három darab USB Type-C aljzat került a házra, ebből kettő fel van készítve Thunderbolt 3-ra, aminek menedzselése az Intel Alpine Ridge vezérlőjének a dolga, és ezek használhatók képkimenetként is. Ezen felül csak egy 3,5 milliméteres hangkivezetésnek tudtak helyet szorítani, azaz vezetékes hálózati kapcsolathoz használható aljzat nincs, csak egy 2,4 és 5 GHz-es Wi-Fi és Bluetooth kombó vezeték nélküli hálózati vezérlő fért el a masinában. A tápellátást egy négycellás akkura bízták, ami közel 10 órás üzemidőt ígér.


[+]

Árakkal kapcsolatosan a HP meglehetősen szűkszavú, mivel ezt csak a 256 GB-os SSD-vel ellátott verzióra adtak meg, ami a processzortól függően 1170 vagy 1250 dollár lesz. Az is biztosnak tűnik, hogy az új Spectre nem lesz minden országban elérhető, de hogy melyekben lesz biztosan kapható, arról sajnos nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés