Kistuningos Radeon és a behűtött GeForce

Egy GeForce-szal és egy Radeonnal frissült a piac. Az utóbbi terméket az MSI követte el, méghozzá a HD 6870-re alapozva. A Hawk szériába tartozó újdonságra méretes hűtőborda került, amin ráadásul két ventilátor dolgozik. A hővezető csövekkel tarkított, Twin Frozr III jelzésű hűtő alatt a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő Barts lapka rejtőzik, ami 1120 shader processzort és 56 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát használ. A fedélzeti memória GDDR5-ös chipekből épül fel, a kapacitása pedig 1 GB. A GPU magórajele a gyári tuningnak köszönhetően 930 MHz, míg a memória 4,2 GHz-en ketyeg.

MSI Radeon HD 6870 Hawk
MSI Radeon HD 6870 Hawk [+]

A DirectX 11-es kártya hátlapján két DVI, egy HDMI, és két mini DisplayPort kimenet található. A vállalat elmondása szerint a termék gyakorlatilag hangtalan, ami a hűtő adottságait figyelembe véve hihető állítás, ám a tényleges zajszintről nem érkezett információ. Az MSI már szállítja a Radeon HD 6870 Hawk jelzésű újdonságot, a termék bruttó fogyasztói ára hazánkban 68 000 ezer forint körül alakul.

A Sparkle a GeForce GTX 580-at tupírozta fel egy igényes hűtővel. Az új Thermal Guru sorozat GeForce GTX 580-as jelzésű versenyzője 512 CUDA magot rejt, melyekhez 64 darab textúrázó csatorna tartozik. A mag-, a shader- és az effektív memória-órajelek tekintetében a termék 772, 1544 illetve 4008 MHz-es paraméterekkel rendelkezik. A GDDR5 szabványra épülő memórialapkák a 384 bites busznak köszönhetően 1,5 GB-os fedélzeti tárat eredményeznek.

Sparkle GeForce GTX 580 Thermal Guru
Sparkle GeForce GTX 580 Thermal Guru

A hűtésről egy saját tervezésű megoldás gondoskodik, ami hővezető csövekben gazdag bordát használ két darab 8 cm-es ventilátor társaságában. A kártya hátlapján két DVI, és egy mini HDMI található, továbbá a méretes hűtő miatt számítani kell arra, hogy a termék három bővítő foglalatot is elfoglal. A Sparkle GeForce GTX 580 Thermal Guru megjelenése az elkövetkező hetekben várható, az ajánlott fogyasztói ára azonban nem ismert.

Előzmények

Hirdetés