Nyáron beveszi Kínát az Xbox One

Kínában sok hosszú év után végre feloldották a konzoltilalmat, melyet a Microsoft rekordgyorsasággal ki szeretne használni. Az óriási potenciállal kecsegtető piacon az Xbox One júniusban jelenhet meg, annak eredményeképpen, hogy a redmondi óriáscég társult a BesTV médiacéggel a forgalmazásra vonatkozóan.

Utóbbi vállalat százezer konzol eladásával számol minimum, ami kezdésnek reálisnak tűnik, de nyilvánvalóan sokkal nagyobb tervek vannak Kína lerohanására. Többek között olcsóbbak lesznek a játékok, ami igazi vevőcsalogató lehet.

A cenzúrázás még egy érdekes kérdés Kínában, hiszen ezt zömében a Kulturális Minisztérium végzi, viszont a Microsoft és a BesTV közös vállalkozása a Shanghaji Szabadkereskedelmi Zónában fog működni, így a helyi szervek is elláthatják ezt a feladatot. Ez lényeges szempont a játékok megjelenése szempontjából, hiszen a cenzúrázás felgyorsul, így az egyes alkotások a nyugati piacokon eszközölt start időpontjához képest nem késnek majd sokat.

A hosszabb távú tervek még nem ismertek, de a kínai piacra nyilvánvalóan érkezhetnek speciális tartalmak attól függően, hogy mire van igény.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés