Ingyenes lesz a Unity az Xbox One konzolra

Hirdetés

A Microsoft az Xbox One konzol esetében soha nem látott figyelmet szentel a független fejlesztőknek. Ennek megfelelően létrehozták az ID@Xbox partnerprogramot, ami egyelőre egy kísérleti kezdeményezés a jellemzően pénzszűkében dolgozó független stúdiók számára. A Microsoft ötlete rendkívül hízelgő, hiszen az ismertebb, de kevésbé tehetősebb fejlesztők kapnak két Xbox One konzolt, illetve teljes dokumentációt, és a játékuk végül fel is kerül az Xbox One digitális áruházába. A Microsoft még attól sem zárkózik el, hogy a kereskedelmi piacra szánt gépek egyben fejlesztői csomagok legyenek, ami a hobbifejlesztők számára óriási lehetőségeket tartogat. Ez persze a start pillanatában nem lesz elérhető, de a cég nem zárja ki a lehetőséget egy későbbi szoftverfrissítés keretében, ami már önmagában biztató jövőkép a nem éppen tehetős, de ötletekben gazdag garázsfejlesztőknek.

A legfrissebb hírek szerint az ID@Xbox partnerprogramot a független fejlesztők már most nagyon kedvelik, így a Microsoft még egy segítséget nyújt az induláshoz. A vállalat minden ID@Xbox szolgáltatásra regisztrált stúdiónak biztosít egy ingyenes videojáték-motort a Unity személyében. A redmondi óriáscég csak az Xbox One és a Windows 8 licenceket fizeti ki, így a többi platformra való portolást már minden érintettnek saját zsebből kell finanszírozni, de ez teljesen érthető lépés.

A Unity egyébként az ultramobil piac uralkodó videojáték-motorjának számít, amit a fejlesztők általánosan nagyon kedvelnek, hiszen egyszerűen használható és jó képességekkel felruházott technológia. Ebből a szempontból a Microsoft választása mondhatni érthető, hiszen a független fejlesztők konkrétan ilyen rendszerre vágynak. Az már komolyabb kérdés, hogy mit tudnak ezzel a lehetőséggel kezdeni, de a Microsoft tényleg mindent megtett a sikerük érdekében, így mostantól náluk pattog a labda.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés