Két számítógép építhető az új DFI alaplap segítségével

Egyre nagyobb probléma manapság a teljesítmény és az alacsony fogyasztás összeegyeztetése. Gyakorlatilag az egyik elvárás kiüti a másikat, így valahol mindenképpen kompromisszumot kell kötni. Életképes koncepció két rendszert építeni, ami a különböző igényeknek felel meg. Probléma azonban a helyigény, ami még közös monitor és perifériák mellett is nagy. A DFI Hybrid P45-ION-T2A2 nevű terméke gyakorlatilag ezt a kellemetlenséget oldja meg, ugyanis a tervezők egyetlen alaplapra építettek két teljes értékű rendszert.


Forrás: TweakTown

A teljesítményért egy P45-ös északi vezérlőhídhoz kötött Core 2 processzor felel, mely az LGA775-ös foglalatba helyezhető. A déli híd szerepét az ICH10R nevű lapka tölti be, a videokártya pedig egy tizenhat csatornás PCI Express 2.0 portba helyezhető. A másik rendszer az alacsony fogyasztást helyezi előtérbe. Ennek megfelelően az Intel Atom központi egységgel rendelkező alaplap másik része az NVIDIA Ion platformra építkezik, mely egy DirectX 10-es API-val kompatibilis GeForce 9400M jelzésű integrált grafikus kártyával működik. A rendszermemória természetesen külön SO-DIMM foglalatba helyezhető.

A két rendszer egyidőben is üzemeltethető, köztük egy kapcsoló segítségével lehet váltani, sőt lehetőség van a hangkimenetet az egyik géphez fixálni, így az nem változik meg, ha a felhasználó átkapcsol a másik masinára. Az alaplapon egyébként a teljes video- és hangkimenet meg van osztva, továbbá a perifériákhoz is négy darab USB port van hozzárendelve, melyek szintén közösek. Ezenkívül mindkét rendszer rendelkezik további két-két USB és egy-egy Ethernet csatlakozóval. Fontos megjegyezni, hogy a két gép nem futtathat azonos operációs rendszert, így több merevlemezt kell használni, az adatok megosztása pedig az integrált hálózati összeköttetéssel oldható meg.

A DFI Hybrid P45-ION-T2A2 hamarosan az üzletekbe kerül, az ajánlott fogyasztói ára 400 dollár lesz. A termékről az alábbi linken keresztül megnézhető a TweakTown közreműködésével készült videó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DFI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés