Késő őszre izmosodhat meg a DX10-es középkategória

A középkategóriás DirectX 10-kompatibilis videokártyák megjelenésekor többen csalódásuknak adtak hangot, amiért az NVIDIA GeForce 8-as szériájának rég várt, szélesebb vásárlóközönség által is megfizethető tagjainak teljesítménye számos esetben elmaradt a várttól. A gyártó választékában így mind az árfekvést mind a grafikus teljesítményt tekintve jelentős űr tátong a GeForce 8600 GTS és a jóval gyorsabb, ám átlagosan 100 euróval drágább GeForce 8800 GTS közt. A kaliforniai vállalat a legfrissebb pletykák szerint novemberben tervezi kitölteni ezt a hézagot új középkategóriás modelljével, mely egy vadonatúj grafikus processzorra épül majd.

A VR-Zone értesülései szerint az új középkategóriás, DirectX 10-kompatibils videokártyára, vagy videokártyákra az NVIDIA 65 nanométeres gyártástechnológiával készülő G92 típusú GPU-ja kerül majd, melynek paramétereiről ugyanakkor egyelőre semmi érdemi információ nem szivárgott ki. A lap úgy tudja mindazonáltal, hogy a grafikus processzor és a memória közt 256 bit szélességű buszon közlekednek majd az adatok, a chip pedig már támogatni fogja a pár hónapja elfogadott PCI Express szabvány új, a jelenleginél kétszer gyorsabb interfész-áteresztőképességet nyújtó 2.0-s változatát.

A G9x architektúrára minden bizonnyal csúcskategóriás modelleket is épít majd az NVIDIA, a konkrét terveket illetően azonban egyelőre csak sötétben tapogatózó találgatások láttak napvilágot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés