Janus-arcú barebone az MSI-től

Az MSI új termékei között szerepel a MEGA PC 865 Pro elnevezésű mini-PC, amelyet elődjéhez hasonlóan igazi multimédiás rendszerként lehet használni: a Windows XP operációs rendszer indítása nélkül is mód van filmek (DVD, VCD, SVCD) megtekintésére, FM rádió, zenei CD-k, illetve optikai hordozón, merevlemezen vagy memóriakártyán tárolt MP3- és WMA-fájlok hallgatására, sőt az opcionális tunerrel a tévézésnek sincs akadálya. Mindezt az előlapi kijelző és gombsor, valamint a távirányító hivatott megkönnyíteni.

Mélyebbre tekintve egy Intel 865G + ICH5 chipset köré épülő rendszert találunk, amely azonban már LGA775 tokozású (maximum 3,4 gigahertzes) Pentium 4 és Celeron processzorok fogadására van felkészítve. Az integrált és csupán analóg VGA-kimenettel ellátott grafikus mag helyett egy AGP 8x csatolójú videokártya is igénybe vehető. Memóriák terén a DDR400 a felső határ, a maximálisan két beépíthető modul kétcsatornás üzemmódban működtethető.

A hatcsatornás audiorendszerhez analóg csatlakozók és optikai SPDIF ki- és bemenetek társulnak, az interfészek terén két PS2, egy soros, hat kivezetett USB 2.0, kétféle Firewire portot, Fast Ethernetet sorol fel az adatlap, de a kommunikációs képességek opcionális mini-PCI-os Wi-Fi modullal és modemmel tovább javíthatók. A már említetteken kívül egy PCI bővítőhely és egy hét az egyben kártyaolvasó is a rendszer részét képezi, az energiaellátásért egy 220 wattos tápegység felel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés