Intel Turbo Memory néven debütál a Robson

Lapértesülések szerint Intel Turbo Memory néven kerül piaci bevezetésre a következő generációs (Santa Rosa) Centrino platform egyik opciós, korábban csak Robson kódnévvel emlegetett kiegészítő komponense. A flashmemóriát tartalmazó modul a rendszer betöltődési idejét kurtítja meg, illetve a fájlműveletek jelentős gyorsulását ígéri, a rendszer ugyanis a gyakran használt állományokat az Intel Turbo Memory segítségével nem a merevlemezről, hanem a lényegesen gyorsabb flash modulból töltheti be. Az Intel szerint ez optimális esetben nagyjából 20 százalékkal gyorsabb rendszerbetöltődést és kétszer gyorsabb programbetöltést eredményezhet.


Forrás: Reg Hardware

A rendszerhez PCI Express x1 adatsínen csatlakozó, a Microsoft által a Vistával bevezetett ReadyDrive technológiát kiaknázó Intel Turbo Memory modul a fájlműveletek gyorsításán túl hozzájárulhat a noteszgépek energiatakarékosabb működéséhez is. Az adatok flashmemóriából történő kiolvasása ugyanis lényegesen kevesebb áramot igényel, mintha ugyanazokat az állományokat a merevlemezről kéne betölteni, ráadásul míg a Turbo Memory dolgozik, a HDD optimális esetben akár ki is kapcsolhat, ezzel további energiát takarítva meg. Utóbbi állapot mindazonáltal csak akkor érhető el, ha a Turbo Memory-t bőséges kapacitású flashmemóriával látja el az Intel, erről a nem mellékes paraméterről ugyanakkor egyelőre nincsenek biztos információk.

Az Intel Turbo Memory technológiája várhatóan a jövő hónaptól válik elérhetővé a noteszgépmárkák prémium kategóriás centrinós modelljeibe integrálva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés