Hirdetés

Képeken a Sandy Bridge-E processzor mellé csomagolt RTS1022LC vízhűtés

A korábban kiszivárgott pletykák, miszerint az Intel egyes Sandy Bridge-E processzorokat vízhűtéssel fog árulni, igaznak bizonyultak. Legalábbis részben, ugyanis a Legit Reviews IDF-en készített fényképei bizonyítékként szolgálnak abban az ügyben, hogy ez a vízhűtés tényleg létezik.


(forrás: Legit Reviews)

Az Intel Thermal Solution RTS2011LC feliratú dobozról készült fotón az is jól látható, hogy a vízhűtéses rendszer nem csak az LGA2011 foglalathoz készül, hanem a jelenleg is elérhető LGA1155, 1156 és 1366 foglalatokon is használható lesz.


(forrás: Legit Reviews)

Az Asetek-Intel partnerségben készülő, könnyen szerelhető, feltöltést nem igénylő vízhűtő már sorozatgyártásban van, tehát biztosan kapható lesz, de az egyelőre nem derült ki, hogy lesz-e belőle több változat is, vagy csak kiállított BXRTS2011LC termékjelzéssel ellátott változat, ami 130 wattos TDP-ig képes a feladatát hatékonyan ellátni (valószínűleg ennyi lesz a Sandy Bridge-E CPU maximális TDP-je is).


(forrás: Legit Reviews)

A hűtő egyébként nagyban hasonlít a Corsair H sorozatba tartozó 50/70-es modellekre, valamint az Antec egyes vízhűtőire, ami nem véletlen, hiszen azok is Asetek termékek voltak. Hiába a hasonlóság például a Corsair H50 réz blokkjával és a H70 radiátorával, az Intel változtatott a dizájnon (többek között így került kéken világító ventilátor a radiátorra, valamint a szintén kék fényben "úszó" Intel embléma is a blokk tetejére) és a felépítésen is. A variálásnak hála sikerült elérniük, hogy csak egyetlen ventilátort használva is jobb hűtési teljesítményt kapjanak, mint amire a H70 képes dupla légkavaróval.


(forrás: Legit Reviews)

Az RTS2011LC megjelenése az év vége felé várható és állítólag külön is megvásárolható lesz 100-125 dollár körüli nettó végfelhasználói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés