100 és 200 dollár közötti tableteket szeretne az Intel

Az Intel a gyártók számára világossá tette, hogy 2014-ben 100 és 200 dollár közötti 7 és 8 colos tableteket szeretne látni a Bay Trail-T platformra építve. Ennek megvalósulása érdekében az év elején bemutatnak egy Atom Z3735D jelzésű rendszerchipet, melynek pontos paraméterei még nem ismertek, de információink szerint négymagos lapkáról van szó, melynek 64 bit szélességű memóriavezérlőjéhez 2 GB kapacitású DDR3L-RS rendszermemória társítható. Sajnos az órajelről sincs pontos adat, de 1 GHz közelében lesz.

A lapkát a vállalat olcsón adja majd a partnereknek, hogy képesek legyenek a fentebb említett ársávba pozicionálni a termékeket. Annyit sikerült kiderítenünk, hogy az Atom Z3735D szolgáltatásai speciálisan az Android operációs rendszerhez lesznek kialakítva. Természetesen a Windows 8.1 is használható tovább, de egyelőre az Intel messze van attól, hogy teljesítse a tabletprocesszorok eladására vonatkozó terveit, így a kereslet növelése érdekében a jövőben sokkal több erőforrást ölnek az Android támogatásába.

A gyártóktól kapott adatok szerint a Bay Trail-T platformhoz az év első negyedévében készül el az Android 4.4 támogatás, ami használható lesz a Bay Trail-M opciókhoz is. Ezzel párhuzamosan a Haswell termékek U-s és Y-os verziói is kezelni fogják az új Androidot. Ennek megfelelően a gyártóknak nem kötelező a Windows 8.1-re építeniük a haswelles tableteket, ha a piac ezt nem akarja. Már pedig úgy néz ki, hogy a tömegek jobban húznak a Google operációs rendszeréhez.

Az Intel az olcsó, androidos Haswell és Bay Trail tabletektől vélhetően a termékeikre vonatkozó kereslet fellendülését várja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés