IFA 2012: Dell XPS-ek minden kategóriában

A Dell is bejelentett pár terméket az idei IFA-n, amelyek tulajdonképpen abszolút nem lógnak ki a mezőnyből, így a trendeket követik. A tabletek piacát egy Windows RT-s megoldással célozzák meg. Az XPS 10 ugyanis egy ARM-os masina, mely 10 colos érintésérzékeny kijelzőt használ. Sajnos a Dell ennél a terméknél nem volt bőbeszédű, így a panel típusa és felbontása ismeretlen. Annyit azonban sikerült kiderítenünk, hogy Qualcomm Snapdragon S4 családba tartozó SoC dolgozik a fedél alatt, de a pontos típusról nincs adat. A tablet természetesen kap egy billentyűzetes dokkolót, ami jelentősen megkönnyíti a munkát rajta.

Dell XPS 10
Dell XPS 10 [+]

Az XPS Duo 12 már egy Ultrabook. A 12 colos kijelző érintésre érzékeny, felbontása pedig 1920x1080 pixel. A termék különlegessége, hogy a kijelző a felnyitás után kifordítható, így újra összecsukva egy tablet tárul elénk. A belsőségekről a Dell ezúttal sem árult el sokat, így azon kívül, hogy ULV kategóriás, Ivy Bridge-re épülő Intel Core processzor található benne, gyakorlatilag semmi sem biztos. Nagyon valószínű azonban, hogy csak SSD-t kap az adattárolásra, illetve a szokásos funkciók megtalálhatók rajta. Az előtelepített Windows 8 természetesen borítékolható.

Dell XPS Duo 12
Dell XPS Duo 12 [+]

Az asztali egybegépek esetében a Dell egy korábbi modellt vitt ki az IFA-ra. Az XPS One 27-ről már májusban beszámoltunk, így totális újdonságról nem lehet beszélni, de a gyártó azért vitt egy kis csavart a történetbe. A termék ugyanis a Windows 8 startjára megújul. Ez az eddigi hírek szerint az érintésre érzékeny kijelzőt jelenti, de lehet, hogy változik egy kicsit a választható hardverkonfiguráció is.

Dell XPS One 27
Dell XPS One 27 [+]

Az érintőképernyő egyébként nyilván a Windows 8 érkezése miatt volt fontos, így ez talán nem okozott most sem meglepetést. A Dell a fentebb megemlített termékekről részletesen október végén fog beszámolni, amikor a hivatalos elérhetőséget és az árazást bejelentik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés