Idén a csak kétmagos Broadwell érkezik

Az Intel nemrég ígérte meg, hogy az idei évben biztosan megjelenik a Broadwell generáció, legalábbis az első termékekre mindenképp lehet számítani. Ezen belül azonban nem tudni, hogy milyen megoldások jönnek, ám ehhez a VR-Zone friss információi adnak egy kis támpontot. Idén csak kétmagos Broadwell lapkák érkeznek. Első körben, azon belül is várhatóan ősszel az Y jelzéssel ellátott, legalacsonyabb fogyasztású verziók kerülnek terítékre. Ezekhez a GT2-es IGP konfiguráció tartozik, ami az aktuális adatok alapján a teljes Core termékskála leglassabb opciója. Még idén, az év legvégén elérhetők lesznek az U verziók, amelyek tulajdonképpen az Y-os modellek magasabb órajelen üzemelő, nagyobb fogyasztású verziói.

Az U jelzésű opciók esetében a kétmagos GT3-as IGP-vel rendelkező változat már a következő év elején érkezik. Az időpont tekintetében nagyjából február végén lehet a start, így az aktuális MWC-re lehet időzíteni a bejelentést.


(forrás: VR-Zone) [+]

A komolyabb teljesítményű, H jelzésű mobil opciók között már lesz kétmagos és négymagos verzió GT2 és GT3e IGP-vel, illetve a négymagos modell a leggyorsabb grafikus konfigurációval és eDRAM-mal érkezik az asztali piacra is. Ezek startja viszont a következő esztendő közepére lesz időzítve, feltételezhetően a Computex-re.

A friss adatok alapján az Intel kategóriától függően nagyjából 4-10 hónapot csúszik a régebben felvázolt útitervekhez képest. Ezt persze nehéz pontosan behatárolni, hiszen látszólag át lett rendezve az egész menetrend, hogy az Y-os verziók még idén megjelenhessenek. Az útiterv módosítása a 2015-re tervezett Skylake-et is érinti, ami így leginkább 2016-ban jelenhet meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés