Gyorsan befut majd a tempós HBM memória új verziója

A Hynix a teljesítmény maximalizálására kihegyezett 2.5D interposer megoldással használható HBM memóriáját alig két hónapja jelentette be. A koncepció, hogy magára a tokozásra kerüljön egy olyan réteg, amely összeköti az egymás mellett elhelyezhető lapkát a memóriákkal, és ezzel extrém sávszélességet lehet elérni rendkívül alacsony fogyasztás mellett.

A vállalat az első két modellt csupán tesztre szállította, így kiderült, hogy ezek biztos nem kerülnek kereskedelmi forgalomba. Az új verzió azonban már befuthat. Ez még mindig az első generációs fejlesztés, így a 4Hi kategóriás opció 2 gigabites memóriákat kínál. Előbbi azt jelenti, hogy maximum négy darab, 1,2 V-on üzemelő lapkát lehet alkalmazni egy tömbben, ami így 1 GB-os kapacitást jelent. Az adott processzorral való összeköttetés 1024 bites buszon keresztül valósulhat meg, míg a memória-sávszélesség 128 GB/s lesz.

A Hynix nem titkolja, hogy igazán nagy érdeklődés a második generációs megoldásra vonatkozóan van. Ez már 8 gigabites memóriákat használhat, és 4Hi, illetve 8Hi kategóriás opcióban lesz elérhető. Előbbi esetben 4, míg utóbbiban 8 GB-os kapacitást kínál, emellett az elérhető memória-sávszélesség 256 GB/s-ra nő.

A vállalat szerint jelenleg 21 olyan termék készül, amely a HBM-re építkezik, de arról nincs információ, hogy ezek közül mennyi használja az első, illetve a második generációs verziót.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés