A Hynix még hisz a GDDR5M memóriában

Nagyjából egy évvel korábban írtunk a GDDR5M szabványú memóriáról, amelynek célja a DDR3 és a GDDR5 közötti komoly szakadék áthidalása volt, amolyan arany középutat kínálva a teljesítmény és a dizájn komplexitása között. A terjedést azonban hátráltatta, hogy az Elpida korábban a Micron tulajdonába került, és utóbbi céget a GDDR5M nem érdekli, így a fejlesztéseket leállították.

Ennek értelmében nem is épül majd memóriamodul a GDDR5M-re, de a Hynix mégis hisz a memóriában, így a következő generációs termékek szempontjából a DDR4 és a HBM között egy alternatív termékvonalat fog képviselni.

A Hynix a döntését azzal magyarázza, hogy a HBM bizonyos területekre túl költséges, míg a DDR4 sebessége nem fog kiugró mértékben fejlődni, noha ennek a fejlesztésnek a fogyasztása elég jónak tekinthető. A GDDR5M azonban már ma felkínálja azt a teljesítményt, amit a DDR4 csak 2017-ben fog elérni. Ezt persze nagyobb energiaigénnyel teszi, de van olyan piaci szegmens, ahol ez elfogadható kompromisszum.

Sajnos a vállalat konkrétumokat nem árult el, de megpróbálják meggyőzni a gyártókat, hogy ahol hasznos ott az arany középutat válasszák.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés