Hamarosan ténylegesen elérhető lehet a Crossbar RRAM memóriája

Nagyjából másfél évvel korábban írtunk az RRAM-ról, illetve ezen belül is a Crossbar terveiről, amely vállalat rendkívül jól áll az említett memóriatípus fejlesztésével, így mindenki másnál korábban készíthetnek RRAM memóriákat.

Az idei IEDM alkalmával a Crossbar bejelentette, hogy minden a terveknek megfelelően halad, így a véglegesítési procedúra aktívan zajlik. Ezen belül is létezik működő prototípus, illetve maga a dizájn alapján a bérgyártók is megkezdték az előkészületeket, így a tömeggyártás már a következő évben megkezdődhet. Ehhez persze előbb végleges termékekre van szükség, de ez is terv szerint halad.


[+]

A Crossbar a termékmintákat a következő év elején tudja majd szállítani, míg az első végleges termékek a következő év végén futhatnak be. A tömeggyártás tényleges felfutása 2016-ban esedékes. A vállalat elsődlegesen a beágyazott termékek piacát célozza meg, és az újabb fejlesztések fogják kiváltani a NAND flash lapkákat a többi piacról. Erre leginkább 2017-ben van lehetőség.

Az RRAM terjedése relatíve gyors lehet, mivel a gyártása nem igényel olyan speciális berendezéseket és szoftvereket, amelyek a NAND flash lapkák fejlesztéséhez és gyártásához szükségesek. A CMOS technológia kismértékű módosítása megfelelő, így a legtöbb bérgyártó felkészülhet az RRAM-ra, ami az árakra nagyon jó hatással lehet, hiszen a meglévő technológiák alapjaira építhető a tömeggyártása.

A Crossbar egyébként nem az egyetlen cég, amely foglalkozik az RRAM-mal, így például a Samsung és a SanDisk is fejleszti a saját megoldását, de a Crossbar jelenleg nagyjából egy év előnnyel rendelkezik az említett konkurensekhez képest.

Előzmények

Hirdetés