Hűtlen lett beszállítójához az Apple

A PortalPlayer a tőzsdén jegyzett cégekre vonatkozó szabályok értelmében nyilvánosságra hozta, hogy az Apple nem az általa fejlesztett system-on-chip (SoC) vezérlőt választotta újabb közép- és felsőkategóriás, flashmemóriás iPod lejátszóihoz.

A PortalPlayer processzor, DRAM és I/O-vezérlő funkciókat egyesítő SoC chipjeit számos médialejátszóban és az operációs rendszer indítása nélküli zenehallgatást lehetővé tevő notebookban alkalmazzák; az Apple az iPod shuffle kivételével eddig valamennyi iPodját a PortalPlayer termékeire alapozta. A PP5021 jelű SoC a merevlemezes iPodok és az iPod nano szíve volt, ám a figyelmeztetés kiadása arra utal, hogy az Apple nemcsak chipet, hanem beszállítót is vált, ami egyes következő generációs készülékek jelentősebb áttervezését jelentheti. A chipgyártó ugyanakkor azt reméli, hogy a PP5021 még helyet kap az iPod család többi modelljében.

Az Apple a váltással talán új funkciókat kíván elérhetővé tenni megújuló lejátszóiban, bár ezzel kapcsolatban egyelőre csak találgatni lehet. A PortalPlayer NASDAQ-on jegyzett részvényeinek értéke a bejelentés után csaknem 9,5 dollárral esett, tegnap 13,13 dollárra állt be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés