Hirdetés

HDR-es monitorral célozza a játékosokat a HP

A Pavilion Gaming 32 HDR megfelel a VESA DisplayHDR-600 követelményeinek is.

A HP bejelentette Pavilion Gaming 32 HDR jelzésű kijelzőjét, amely sokban hasonlít a két éve megjelent Pavilion 32-re. Többek között megmaradt a 32 hüvelykes képátló, a 2560x1440 pixeles natív felbontás, a VA panel, az edge-lit LED-es háttérvilágítás, a 3000:1 PWM-es statikus kontrasztarány, valamint a 178 fokos vízszintes és függőleges betekintési szög. Újdonság a HDR támogatásának megjelenése, ami mostanra nem lehet meglepetés, mert a kijelző nevében is benne van.

A HP friss fejlesztése megfelel a VESA DisplayHDR-600 követelményeinek, ugyanis a fenti kontrasztarány mellett a fénysűrűsége tipikusan 300, maximum pedig 600 cd/m²-es, illetve 8 zónára osztott local dimming háttérvilágítást alkalmaz. Az elődhöz képest a szürkéből-szürkébe történő válaszidő is csökkent egy picit, méghozzá 5 ezredmásodpercre, emellett adott a DCI-P3 színtér 95%-os lefedése.

A -5 és 21 fokos szögben dönthető monitor 100x100-as VESA állványra vagy vagy fali konzolra is felszerelhető, továbbá egy DisplayPort és két HDMI bemenetet kapott, amit két USB 2.0-s aljzat is kiegészít. dual-ink DVI-D, HDMI 1.4-es és DisplayPort 1.2-es bemenetet kapott. A megjelenítő támogatja az AMD FreeSync technológiát is, méghozzá 48-75 Hz közötti tartományban. Itt azonban nagyon fontos kiemelni, hogy csak a FreeSync specifikációval kompatibilis, a FreeSync 2-t már nem kezeli, vagyis képes megjeleníteni a HDR tartalmakat, de nem képes kitenni a kijelzőre az irányított tone mappinggal előállított képet. Ez azt jelenti, hogy mindenképpen lefut a monitorba épített tone mapping eljárás, ami ugyan a FreeSync 2-t nem támogató HDR kijelzőnél egy normális dolog, de az említett módszer növeli a kép megjelenítésének késleltetését és bizonyos mértékben megakadályozza azt, hogy a felhasználó pontosan azt lássa, amit az adott játék fejlesztője meg akar jeleníteni a kijelzőn.

A HP Pavilion Gaming 32 HDR 449 dollárért lesz elérhető, méghozzá május közepétől.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés