A HP négy egybegépet mutatott be otthoni és üzleti felhasználásra

A HP a nyári forróságban sem apróz el semmit, és rögtön négy különböző All-in-One egybegépről rántotta le a leplet. Ezt a rohamot állításuk szerint az indokolja, hogy ezen masinák népszerűsége – kompakt méretük és rendezett összképük miatt – folyamatosan növekszik. Egy piackutatás például azt prognosztizálja, hogy 2016-ra az asztali számítógépek piacának 27%-át egybegépek fogják kitenni. A bejelentett masinák között otthoni és üzleti munkakörökbe szánt gépek is találhatók, ezzel tovább színesítve az egyébként sem szegényes kínálatot.


[+]

A legegyszerűbb modell a HP Pavilion 23, amely 23”-es Full HD (1920x1080 pixeles) felbontású kijelzővel rendelkezik, belsejébe pedig a legkülönfélébb AMD és Intel processzorok rendelhetők, vagyis az igények függvényében a teljesítmény, és ezáltal a vételár is szépen skálázódik. Komolyabb állvány helyett csak egy támasztólábat kapott, ezért falra szerelve is jól mutat. A szintén 23”-es képátlóval rendelkező HP ENVY 23 már egy combosabb megoldás, amit elsősorban multimédiás felhasználásra hegyeztek ki a tervezők. Ennél a gépnél is számos AMD és Intel központi egység közül lehet válogatni, valamint a 2 TB-os merevlemez szintén adott, azonban rendelkezik HDMI bemenettel, Beats Audio hangrendszerrel, valamint opcionálisan Blu-ray meghajtóval és tévétunerrel is elérhető.


[+]

A HP Compaq Pro 6300 és a HP Compaq Elite 8300 már inkább az üzleti felhasználók igényeire koncentrál. Megjelenésük közel azonos, formatervük pedig sokkal vonalasabb a fentebb taglalt egybegépekhez képest, így az irodai környezetbe szépen illeszkednek. Mindkét gépbe Intel Sandy Bridge és Ivy Bridge processzorok közül lehet választani, amivel az integrált grafikus alegység adott, de ha az adott munkakör ennél komolyabb grafikus potenciált igényel, úgy egy dedikált VGA rendszerbe illesztésének sincs akadálya, természetesen a megfelelő felárért cserébe.

A Pro 6300-ban LED-es háttérvilágítású, 21”-es, Full-HD felbontású panel lapul, a kávában pedig 2 megapixeles webkamera figyel. Ezzel ellentétben az Elite 8300 már 23 hüvelykes, opcionálisan érintésérzékeny monitort kapott, amely egyszerre két ujjat képes megkülönböztetni. További érdekesség, hogy a megfelelő tempó elérése érdekében egy gyorsítótárazásra befogott SSD-nek is helyet szorítottak.


[+]

A HP Pavilion 23 és ENVY 23 augusztus 5-én érkezik rendre 650 és 950 dolláros indulóáron, míg a HP Compaq Pro 6300 799 dollárért szeptember 3-án rajtol. A HP Compaq Elite 8300 szeptember 10-én 879 dolláros árcédulával landol a boltok polcain, míg a tapicskolható variánsért legalább 929 dollárt fog majd kérni a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés