HKTDC Hongkongi Őszi Elektronikai Kiállítás 2010: Genius kiegészítők

A sok távol-keleti ismeretlenebb gyártó mellett természetesen a világszerte ismert nagyok is megmutatták magukat, így a Genius is kiállította idei termékeit, köztük beviteli és multimédiás eszközökkel. Az újabbak mellett persze jó néhány korábbi termék is megtekinthető volt.

Megtekinthető volt a gyártó két új HD webkamerája, a 720p-s felbontásra képes FaceCam 1000 és Facecam 3000 modellek. A FaceCam 1000 modell szenzora CMOS típusú 720p-s, azaz nagyjából 1 megapixeles felbontással, míg a 3000-es készülék egy 3 megapixeles CMOS érzékelőt tartalmaz. Az előbbi készülék lencséjének fókusza kézzel is állítható, de az utóbbié fix. Mindkettő 2.0-s USB-n csatlakoztatható, interpolálva akár 8 megapixeles kép is készíthető velük, ráadásul 720p-s mozgókép felvétele (30 fps) sem lehetetlen művelet.

Genius webkamerák (forrás: PROHARDVER!) [+]
Genius webkamerák (forrás: PROHARDVER!) [+]

Hangszóróhoz az apróbbak közül az SP-i150 és SP-i160 mellé érkezett egy hasonló modell, az SP-i170, Ez csatlakoztatható a notebook USB portjára is, de számítógép nélkül is használható. Beépített lítium-ion akkujának köszönhetően bárhol használható, hagyományos jack csatlakozóval akármilyen MP3 lejátszóra ráköthető, és máris szólhat a zene. A 65 x 65 x 47 mm-es méretű készülék nagyjából 8 órán keresztül képes üzemelni egy feltöltéssel, ami USB-ről történhet. A teljesítménye 2 watt (RMS), hangszórója pedig 1,5”-es átmérőjű (~38 mm). Kapható lesz kék és rózsaszín borítással is.

Genius Hangszórók (forrás: PROHARDVER!) [+]
Genius Hangszórók (forrás: PROHARDVER!) [+]

Azért hagyományos kinézetűek is voltak, mint amilyen az egészen tetszetős SW-G2.1 1250 készlet. A mélynyomót és két szatellitet tartalmazó szett összteljesítménye 38 (9+9+20) watt (RMS). A 230 x 216 x 238 mm-es mélynyomó egy 5,25”-es (~133 mm) hangszórót (8 ohm) tartalmaz, míg a 112 x 140 x 99 mm-es szatellitekbe 3”-es (~76 mm) hangkeltők (4 ohm) kerültek. A rendszer frekvenciatartománya 58-tól 20 000 Hz-ig terjed, jel/zaj aránya pedig 90 dB.

Genius (forrás: PROHARDVER!) [+]
Genius SW-G2.1 1250 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A tabletek közt csak egy újabb típust sikerült lencsevégre kapni, a Kids Tablet modellt. A készüléket természetesen gyerekeknek szánták, így nem meglepő az élénk türkiz, citrom- és narancssárga színek használata, illetve a vastag, erős, lekerekített kialakítás sem. A beviteli mezője 9”-es képátlójú, a számítógéphez pedig USB-n csatlakoztatható.

Genius Kids Tablet (forrás: PROHARDVER!) [+]
Genius Kids Tablet (forrás: PROHARDVER!) [+]

Emellett másféle új beviteli eszközöket is találtunk, billentyűzeteket és egereket. A SlimStar i815 készlet rögtön mindegyikből tartalmaz egyet-egyet, amelyek 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolattal kommunikálnak a számítógéppel. A klaviatúra három hangerőszabályzást segítő, és tíz további gyorsgombot tartalmaz. Az egér 1200 dpis- felbontású optikai szenzorral rendelkezik. Fekete színben érhetőek el egyelőre, a készlet ajánlott fogyasztói ára pedig 45 dollár lesz.

Genius egerek és billentyűzetek (forrás: PROHARDVER!) [+]
Genius egerek és billentyűzetek (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ott volt a Navigator 305 egér is, amely 1200 dpi-s felbontású optikai szenzorral lett felszerelve, 70 cm-es kábele pedig felcsévélhető, így utazáshoz, notebook mellé kiváló lehet a beviteli eszköz, pláne, hogy maga az egér is kicsi, mérete 85 x 50 x 30 mm-es. Jár mellé két Stick-N-Go felfogató is, amelyekkel könnyedén a laptopra rögzíthető például.

Azóta történt

  • Hongkongból jelentjük

    Beszámoló a múlt héten rendezett HKTDC Hongkongi Őszi Elektronikai Kiállításról, és az ott látott érdekességekről.

Előzmények

Hirdetés