Hibajavításokat kínál az új Intel driver

Az Intel elérhetővé tette a 15.36.18.4156-os verziójú drivercsomagot, amely a Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszerekhez telepíthető, és tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt. A WHQL aláírással rendelkező meghajtó a HD Graphics 4200, 4400, 4600, 5000, 5300, 5500, 6000, illetve az Iris Graphics 5100, 6100  és Iris Pro Graphics 5200 IGP-vel rendelkező processzorokhoz telepíthető, azaz lényegében a Haswell és a Broadwell lapkákban található integrált grafikus vezérlőkkel kompatibilis. A mobil termékek esetében persze megjegyzendő, hogy nem mindegyik gyártó engedélyezte a gyári terméktámogatást, így ha az Intel által kiadott hivatalos meghajtók nem telepíthetők, akkor a notebook gyártójánál kell érdeklődni az esetleges frissítésekről.

Az új meghajtó számos hibajavítást kínál. Az Intel ugyanakkor most kiemelt figyelmet szentelt a játékokkal kapcsolatos hibák korrigálására. Többek között a Dead Rising 3 mostantól nem fagy le, illetve a Lara Croft and the Temple of Osiris, a Resident Evil 6 (Biohazard), a Ryse: Son of Rome és a Halo 2 című alkotásokban fellelhető grafikai hibák is eltűnnek.

A új eszközillesztő megoldja azt a hibát is, ami miatt a WDDM felület néha összeomlott, amikor a felhasználó megnyitotta a meghajtó vezérlőpultját.

Fontos kiemelni, hogy az Intel a jövőben több figyelmet szentel majd a játékoknak, így a következő meghajtók érkezésével megoldják azt a hibát is, amiért a Dragon Age: Inquisition bizonyos Intel IGP-vel rendelkező konfigurációkon nem indul el, illetve a GRID Autosport című játék grafikai hibáit is korrigálni fogják. Mindemellett a vállalat rendszerprogramozói már aktívan vizsgálják azt a problémát is, ami miatt pár DirectX 11-es játék csak ablak módban hajlandó futni. Ezeknek hála a vállalat további frissítéseket helyezett kilátásba, amelyek nem feltétlenül kapnak majd WHQL aláírást, hogy minél hamarabb hozzájuthassanak a felhasználók a meghajtóhoz.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagjának 32 és 64 bites futtatható verziója – Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszerre – az előbbi linkeken érhető el. A pontos dokumentáció itt olvasható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés