A HGST igen jó 10 TB-os HDD-vel lepi meg a piacot

A Western Digital leányvállalatának számító HGST bejelentette a 10 TB-os, nagyvállalatok számára szánt merevlemezét, amely ugyan nem az első 10 TB-os HDD, de kategóriájában ez lesz a leggyorsabb, mivel a többi, korábban bemutatott modellel ellentétben PMR eljárással dolgozik. Ebből a szempontból tehát világelsőnek tekinthető.

Az Ultrastar He10 nevű megoldás a HelioSeal technológiát használja, vagyis héliummal van feltöltve, hét darab 1,43 TB-os lemez található benne, és négyzethüvelykenként 816 gigabitet képes tárolni. A diszkek percenként 7200 fordulatot tesznek meg, továbbá a termék használható 6 Gbps-os SATA és 12 Gbps-os SAS interfésszel is.

A HGST az új modellt kifejezetten a strapabírásra tervezte, így állandó működés mellett is használható. A 2,5 millió órás MTBF üzemidőre hitelesített termék többek között két firmware-rel rendelkezik, hogy biztonságos legyen ezek frissítése, illetve 256 MB-os DRAM gyorsítótár is található benne. Mindezek mellett a fogyasztása terhelés mellett 6 és 10 watt között alakul függően attól, hogy milyen interfészre csatlakozó modellről van szó. Terhelés nélkül 5-6 watt közötti energiaigénnyel kell számolni.

Az öt év garanciával érkező újdonság a hivatalos adatok szerint 215-249 MB/másodperces adatátviteli teljesítményre képes, míg az adatok tipikus elérési ideje 4,16 ezredmásodperc. Ezek a paraméterek egy HDD-től egész jónak számítanak, de ez az árcédulán is meg fog látszani, hiszen nagyjából 800 dollárért vásárolható majd meg az új 10 TB-os csoda. Lesz azonban egy 8 TB-os verzió is, amely ugyanazokat az előnyöket kínálja természetesen olcsóbban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HGST

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés