Hama blog: USB 3.0-s kártyaolvasó

Nemrégiben új, sok az egyben, univerzális kártyaolvasó jelent meg a Hama kínálatában. Az előző – azóta kifuttatott – modellel szerzett jó tapasztalataink miatt úgy gondoltuk, megnézzük, mit tud az utód. A szokásos bliszter csomagolásból valamivel kisebb dobozka bújt elő, mint korábban, mellé pedig meglehetősen vastag USB 3.0 kábelt és vaskos használati útmutatót csomagoltak.


[+]

A fekete fedélen USB 3.0 Card Reader felirat virít, ha esetleg valaki nem tudná, mivel van dolga. Az eszköz oldala és alsó része tükrös, krómhatású bevonatot kapott, ami még a fényes felső résznél is jobban vonzza az ujjlenyomatokat. Persze ennél fontosabb, hogy az olvasó öt nyílása révén kvázi minden ma elérhető kártyaformátumot támogat. A nagy CF, közkedvelt SD és a Sony formátumai mellett a ma már egyre ritkább xD is helyet kapott, ráadásul az okostelefonok és tabletek révén egyre jobban terjedő microSD parányokat is be tudjuk dugni átalakító nélkül.


[+]

Az új Hama kártyaolvasó teszteléséhez a SanDisk legújabb Extreme Plus SDXC kártyájának 64 GB-os változatát használtuk, mely Class 10 besorolással bír (tehát bármilyen körülmények között legalább 10 MB/s az írási sebessége) és támogatja az UHS-I szabványt is, a SanDisk szerint pedig akár 80 MB/s-os olvasási tempóra képes.

Nos, ezt a sebességet a Hama USB 3.0-s kártyaolvasójában az Atto Disk Benchmark szerint jócskán túl is lépte, 512 kB-os és nagyobb állományokkal 95 MB/s körüli olvasási sebességet mértünk, amihez szintén nagyon komoly, 62 MB/s körüli írási tempó társult. Gyakorlati méréssel (stopperrel mérve 350 MB adat kártyára másolását) 2 MB-os állományokkal 9,3 MB/s-os, egyetlen, 350 MB-os állománnyal pedig 16 MB/s-os írási átlagsebességet kaptunk AMD Piledriver platformos, Windows 8.1-et futtató tesztgépünkkel.


[+]

A Hama 39878 kódszám alatt kapható, univerzális, USB 3.0-s kártyaolvasója egészen kedvező áron, valamivel ötezer forint fölött megvásárolható, formátumtámogatása és mérésünk szerint sebessége is kiváló, ezért ajánlott címet adunk neki.


Hama univerzális USB 3.0 kártyaolvasó

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények

  • IFA 2014: látogatóban a Hamánál

    A német központú Hama idén is egész csarnoknyi standot épített, elsősorban a mobil kiegészítőkre koncentrálva.

  • Hama blog: vidám nyári videó nyereménnyel!

    Sodrós kis kétperces, nyári összeállítást készített a hazai Hama képviselet, melyben rengeteg saját termék megjelenik, és még nyerni is lehet vele.

  • Hama blog: érdekes pendrive-ok

    A trükkös Hama Turn és a szélvészgyors SanDisk Extreme Pro egyaránt pendrive, de jobban talán nem is különbözhetnének egymástól.

  • Hama blog: Wi-Fi adatmegosztók

    Két olyan apróságot mutatunk, melyekkel vezeték nélkül oszthatunk meg adatokat okostelefonok és tabletek számára.