Hama blog: érdekes pendrive-ok

Az utóbbi hónapokban egyre több gyártó állt elő kettős pendrive-val. Ezek az eszközök a hagyományos USB csatlakozó mellett micro USB végződést is kaptak, így kiegészítő kábel nélkül rácsatlakozhatnak a legtöbb tabletre és okostelefonra. A Hama Turn elnevezésű modellje egész kicsi jószág, burkolatát úgy alakítottá ki, hogy védje az éppen használaton kívüli csatlakozót. Tárkapacitása 8 GB, ára pedig 5 év garancia mellett 2890 forint, és jár hozzá az egyszerű PC Suite Backup Pro adatmentő alkalmazás.

Teljesen más stílust képvisel a SanDisk Extreme Pro pendrive, amelynél elsősorban a sebességre koncentráltak. Ennek megfelelően csatlakozója USB 3.0-s, háza pedig jó nagy, hogy beleférjen a nagy átviteli tempóhoz elengedhetetlen, többcsatornás, több memóriamodulos hardver. A végeredmény papíron nagyon ígéretes, nem kevesebb mint 260 MB/s-os olvasási és 240 MB/s-os írási tempót adnak meg a honlapján, aminek már a fele is nagyon tisztességes lenne. Az Extreme Pro csatlakozója retesszel visszahúzható, így nem kell tartanunk attól, hogy elveszítenénk a kupakját.

Mint minden SanDisk pendrive-hoz, az Extreme Próhoz is jár a SanDisk SecureAccess segédprogramja, amellyel egyszerűen és gyorsan megoldható adataink archiválása akár 128 bites AES titkosítás mellett. A villámgyors SanDisk Extreme Pro pendrive csak és kizárólag 128 GB-os méretben érhető el, vételára pedig tízéves garanciával 53 790 forint, de a hazai internetes boltokban szétnézve olcsóbban is megtalálhatjuk.

Azóta történt

Előzmények