Hama blog: uRage eXodus billentyűzet

Blogunk olvasói már találkozhattak a Hama játékos közönséget megcélzó, uRage termékcsaládjával. A három karomnyommal emblémázott eszközök közül az eXplode Evo headsetet és három egészen korrekt egeret kipróbáltuk már. Ezúttal új területre, a billentyűzetek világába evezünk az eXplode klaviatúrával. Gamer kiegészítőhöz illő, látványos dobozban érkezett meg hozzánk, melyen nem csak a Windows és Mac kompatibilitást, hanem a magyar billentyűkiosztást is kiemelték, ami tényleg hasznos dolog.


[+]

Pontosan olyan billentyűzet bújt elő a dobozból, amilyenre egy gamer megoldásnál számít az ember. Az eXodus háza az átlagosnál valamivel nagyobb, markánsabb, látványosabb, tetején uRage logós díszbetét, alján kisebb csuklótámasz emelkedik ki belőle. Ahogy manapság illik, a kurzormozgatók és a közkedvelt WASD négyes a többitől eltérő színű – kék – kupakot kapott. Akit ez zavarna, ne aggódjon, mert a dobozban ott lapulnak a klasszikus, fekete változatok is, így pár pillanat alatt kicserélhetjük őket. Apropó szín: az eXodus létezik fehérben is, rövidesen a magyar piacra is befut ez a változat.


[+]

Felül az uRage emblémás betét kerete és két oldalon a három-három LED kéken világít (és ezek semmilyen gombbal sem kapcsolhatók ki), viszont sajnos a gombok nem kaptak háttérvilágítást. A csuklótámasz két szélét a legtöbbet érintett helyeken selymes hatású felülettel látták el, így alapvetően kényelmes billentyűzettel van dolgunk. Aljára két fokozatban állítható talp került, az alacsonyabb egy, a magasabb nagyjából két centiméterrel emeli meg a hátsó traktust, komoly lejtést adva a gombsoroknak. Érdekes, hogy a csuklótámasz közepe alá is került egy kisebb emelő.


[+]

Az uRage eszközökre jellemző, díszes USB csatlakozó bedugása után azonnal életre kelt az eXodus billentyűzet. Extra gombjai nincsenek, így vezérlőprogramot sem kell telepíteni hozzá. Némi ismerkedés, megszokás után egészen jól esett a gépelés a membrános rendszerű eXplode-on, bár billentyűi az optimálisnál picit hirtelenebb nyomásponttal működnek, és a kényelmesen széles szóközt határozottan leütve pedig rezonál annak rugója (de ez minden bizonnyal egyedi jelenség).


[+]

A Microsoft kis alkalmazásával próbálva arra jutottunk, hogy az eXplode 3KRO képességgel bír, tehát bármilyen három gombjának egyidejű lenyomását érzékelni tudja. Ez egyjátékos módban a szükséges minimum, jobbra előre haladva (W-t és D-t nyomva) ez E gombot már nem érzékelte, de a többi, játékokban előforduló kombinációval nem volt gondunk. Jól vizsgázott az anti-ghosting funkció, nem találkoztunk olyan jelenséggel, hogy két-hátom gomb lenyomására fantom leütés jelentkezett volna. A Hama uRage eXodus billentyűzete 9990 forintért vásárolható meg, de itt-ott akciósan olcsóbban is belefuthatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények