Hama blog: látogatóban a Hamánál

A németországi központú Hama magyarországi leányvállalatához látogattunk el, hogy kicsit alaposabb képet kapjunk a cég működéséről. A HAMA Kereskedelmi Kft. székháza Budapesten, a XVIII. kerületben található. Korábban már írtuk, hogy negyvenen dolgoznak itt, vagyis nem éppen kis irodáról van szó, ráadásul egy komoly raktár is tartozik hozzá.

Először az első emeleten található, tágas bemutatóterembe kalauzoltak minket, ami egyébként csak a partnerek számára látogatható. Itt szinte minden, hazai forgalomba kerülő Hama terméket kiállítanak, de a Hama által képviselt egyéb márkák is jelentős teret kapnak. A fő hangsúly persze a saját kínálaton van, mely a forgalom 70%-át teszik ki, ebből a legerősebb ágazat (20%-os részesedéssel) a kábeleké.



[+]

Tény és való, hogy hazánkban a Hama toronymagasan piacvezető a kábelek szegmensében; kábelei és egyéb termékei a számítástechnikai boltoktól az elektronikai áruházakon át a hipermarketekig mindenhol megtalálhatóak, mert kínálatuk nagyon bőséges, ráadásul minőségét tektintve is többszintű. Például a kábelek termékcsoportját tekintve egy csillag jelzi a legegyszerűbbeket, három a közepeseket, öt a komolyakat, sőt mostanság bővült a kínálat az abszolút csúcskategóriás Avinity termékcsaláddal, melynek a későbbiekben egy külön bejegyzést szentelünk majd.


[+]

A második emeleti kis tárgyalóban épp az Avinity kábelekből és játékos, multimédiás kiegészítőkből állítottak össze egy fókuszált bemutatót, amit passzív 3D-s tévével és Dual Play rendszerrel fejeltek meg. Természetesen a tévé Hama állványon lóg, és Hama szemüvegeket használtunk a játék kipróbálása során. A folyosón a vitrinekben láthattunk néhány igazán érdekes, régi Hama terméket, melyek híven tükrözik a márka történelmét, a fotós kezdeteket. Összetartó csapat a Hamáé, amit nemcsak a munkában, hanem sportban is bizonyítanak. Rendszeresen részt vesznek kerékpárversenyeken, többek közt a Tour de Pelso Balatonkerülő eseményen.



[+]

Utolsó állomásként a jókora raktárba is bepillantottunk, amit már két évvel a 2001-es beköltözés után bővíteni kellett. Innen látják el többek között a Tesco Dél-Szlovákiában található központi raktárát, amiből a régió országaiban működő hipermarketekbe szállítanak. Ez egyébként fura helyzeteket szül, mert a Hama magyarországi raktárától kőhajításnyira lévő Tescóba is Szlovákián keresztül jutnak el a Hama termékek. Persze nem csak nézelődni mentünk a Hamához: beszélgettünk termékpolitikáról, piaci eredményekről, minőségbiztosításról és egyéb érdekességekről, melyekről jövő heti bejegyzésünkben írunk.



[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények