Gondok az új MacBook Air körül

Az elmúlt hónap közepén startolt az Apple új generációs MacBook Air sorozata, mely számos ponton jelent előrelépést hozott az elődhöz képest. A gépezetbe sajnos hiba is csúszott, ugyanis a rendszer kiadása után rengeteg elégedetlen vásárló panaszolta a hivatalos fórumon sérelmét. Az új masina közel sem problémamentes, mivel a bekapcsolás után, kis idő elteltével a képernyőn grafikai hibák keletkeznek, melyek bevillanó vonalak és ábrák formájában jelentkeznek, sőt esetenként hosszabb ideig ott is maradnak. A vállalat jelezte, hogy tudnak a problémáról, és készül a javítás egy szoftveres frissítés formájában.


Forrás: BGR

A hiba ideiglenes elhárítására is létezik egy megoldás. Amint felüti a fejét a probléma a masinát érdemes hibernálni, majd 10-15 másodperc elteltével be kell kapcsolni. A hibák egy időre eltűnnek, de később újra előjöhetnek, így az előző procedúrát újra el kell játszani. A probléma forrásáról nem beszélt a vállalat, de jól értesült források szerint a képernyővel van a gond, vagyis valószínűleg nem a termékben található NVIDIA chip kötései hibásak, amire a múlt történései után számos felhasználó következtetett. Ezt a teóriát sajnos némileg megcáfolják a fagyásokra panaszkodó hozzászólások, ami komolyabb hibát vetít előre, ugyanakkor előfordulhat, hogy a rendszer összeomlása más problémára vezethető vissza.

A felmerült kérdésekre csak a készülő javítás adhat választ. Arról nincs pontos adat, hogy ez mikor érhető majd el, de valószínű, hogy még az ünnepek előtt orvosolja a gondot az Apple.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés