GeForce 7800 GS AGP - javított kivitelben

A Gainward az utóbbi néhány hónapban inkább saját szervezetének megújításával volt elfoglalva, így bár időnként találkozhattunk konkrét terméktervekkel kapcsolatos hírekkel, a vállalat új modelljeiről nehéz volt pontos és autentikus információkhoz jutni. A CeBIT-re azonban nagyjából elkészült az új honlap is, melyet nézegetve a GeForce 7-es sorozatnál ugyan még nem látjuk jelét a korábbi generációnál tapasztalt újítószellemnek, a csemegékre azonban már nem kell sokat várni.

A Bliss 7800GS Silent 512MB AGP megnevezésű videokártya első ránézésre az NVIDIA AGP csatolófelülettel érkező GeForce 7800 GS grafikus gyorsítójának erősebb – ugyanakkor csendesebb – hűtéssel ellátott változata. A GPU azonban több tekintetben sem felel meg nevének. A kisebbik ellenérv az, hogy a Gainward a 375 MHz-es magórajelet gyárilag 425 MHz-re emelte, és az Arctic Cooling hűtőnek köszönhetően még így is hagyott benne tartalékot. Ennél fontosabb, hogy nem a többi 7800 GS AGP-nél megszokott 16 pixelfutószalagos GPU-t illesztették a HSI bridge mögé, hanem a 7800 GT-től ismert, 20 futószalagos G70-et. A 256 bites GDDR3 memória 1200 MHz-es effektív órajelén nem változtattak, ám a referenciához képest megduplázták mennyiségét, így 512 MB került a kártyára. A modell kimenetei sem szokásosak, egy D-Sub és egy DVI-I helyett két DVI-I csatlakozó került rá.

A Gainward ugyanezekkel az órajelekkel, memóriamennyiséggel és hűtéssel rendelkező, de csak 16 futószalagos, D-Sub + DVI-I kimenetes GeForce 7800 GS AGP kártyája 400 euró körüli áron lesz kapható, az erősebb változat ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés