Hát, nemszar. 
Jó a cikk, grat
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
dilipok
(PH! addikt)
Jók lettek ezek a 7900GTX-ek, kár hogy most vettem 7800at. Na mind1. Kérdés hogy mikor lehet majd belátható időn belül szerezni. De amúgy tényleg komoly lett a cikk.
PSN ID/BF3: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621

arpi6k
(PH! addikt)
Kár hogy nem került be egy 256megás X1800XT. Elég jó árban lehet kapni.. Jó alternatíva lehet a 7900GT-vel szemben.
Intel & ATI

Gaboman
(PH! nagyúr)
Én nagyon gondolkodtam addig amig ez a teszt nem jelent meg hogy 7900GT vagy 1800XT 512 de most már a teszt után tudom hohy ha KB egy áron tudnám beszerezni a 2-VGA akkor az 1800XT 512választanám.
Mert alap órajeleken talán 1-2 progiba jobb a 7900GT többibe mindenhól megveri az 1800XT!
Tunningba csak a 7900GT van a tesztbe kár hogy a 1800XT nincs mert igy azt nem tudni hogy ugy melyik a jobb!
Persze ha 7900GT kapnék 85-körűl akkor azt vennék,de ha csak 90-95 között tudok venni akkor az 1800XT 512 jobb választásnak tűnik!!!!
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL
Jó ötlet volt a Wikipediás link, gyakrabban is alkalmazhatnátok, cikkekben/hírekben!

rocket
(PH! kedvence)
Ahoz kepest milyen kicsi a core, elvetve kaphato 7900gt/gtx hetekkel a premier utan, ez kimaradt az ertekelesnel a - katerogiabol 
7800gtx 512 style launch volt 
[Szerkesztve]
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

kebot
(kvázi-tag)
Fura érzésem van.
Látva az eredményeket és olvasva az értékelést mintha 2 különböző kép lenne...
Eléggé NVIDIA fényezés a szöveg, viszont az adatok egyáltalán nem támasztják alá ...
kebot

Scream007
(őstag)
Részletes mindent kimerítő jó teszt.
Amit vártunk az lett 7900gtx a legjobb mai vga.
De a legjobb vétel teljesítmény alapján a 7900 GT, mivel fizikai különbség nincs a gtxhez képest így nagyobbacska szerencsével a gtx szint hozható.
7800 GT húzott eredményére még nagyon kiváncsi lettem volna, ebben a mezőnyben.
Messziről látszik hogy az ATI kártyája amugy jobb felépítésügyileg csakhát ugye ha lesporolják a pipát akkor ne várjanak győzelmet. 24 pipával az ati nagyon verné ezt a szériás geforce-ot is.
De mivel nem így történt...>>aláírásom

BMW Über Alles!!..NSL rulzzz

faster
(PH! nagyúr)
24 pipával az ati nagyon verné ezt a szériás geforce-ot is.
Azért ne vegyél rá mérget. ALU-k tekintetében már most több van az X1900-ben mint a 7900-ben.

arpi6k
(PH! addikt)
Van fizikai különbség a GT és a GTX között. Ha jól nézem a GT rövidebb nyákon van.
Intel & ATI

rocket
(PH! kedvence)
Lenne benne meg +8 pipeline, akkora lenne a chip mint a margitsziget, gyartani nagyon nehezen lehetne, tulkene mar lepni ezen a pipeline dolgon, ez r5xx architekura nem errol szol 
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

#gab_
(őstag)
szerintem is

Gaboman
(PH! nagyúr)
Én egy kicsit vitatkozom veled 1800XT 16/6 jobb mint a 7900GT 24/8 alapon órajeleken!
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

Gaboman
(PH! nagyúr)
Fura érzésem van.
Látva az eredményeket és olvasva az értékelést mintha 2 különböző kép lenne...
Eléggé NVIDIA fényezés a szöveg, viszont az adatok egyáltalán nem támasztják alá
Teljesen igazat adok neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arpi6k
(PH! addikt)
Nem is tudtam hogy a COD 2 kihasználja a duál magos procikat. Ez megy alapból, vagy kell hozzá valami patch? 
Intel & ATI
Csak két gyors kérdés:
1. tuningoltatok már X1800 XT-t? (távolról sincs benne annyi tartalék, mint a 7900GT-ben)
2. tudjátok, hogy az X1800 XT már nagyon kifutóban van? (az R520-ak mennek az X1800GTO-kba).
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

arpi6k
(PH! addikt)
Én spec még egy normális tuning progit sem találok hozzá..
Intel & ATI

Gaboman
(PH! nagyúr)
1.Lehet hogy nincs annyi de nincs is rá szüksége talán nem?
2.Kifutóban van hát ez az!
De mégis jobb alapban mint a 7900GT!

Gorgo24
(tag)
Na újra Ati vs Nvidia harc kibontakozóban! Egyébként szerintem mindenki olyan kártyát vesz amilyet akar. Ezek a különbségek elhanyagolhatóak.
Nincs itt olyan hogy melyik jobb kártya. Mindegyik kártya jó.
Akinek van pénze az meg legalább válogathat 2 márka közül,
Amúgy a cikk jó lett!

Gaboman
(PH! nagyúr)
Igazad van!
Tényleg pár FPS-en múlik a boldogság.
Az ár a nagyon lényeges!
Hogy azért a pár FPS-ért mennyivel kell többet fizetni az a nem mindegy!

#gab_
(őstag)
sztem eloszor vmi normalis procit+lapot vegyel 50kbol siman +van
es utana vgat

Gorgo24
(tag)
A lényeg hogy kinek mi a boldogság! 
Akinek ezen múlik,hát az ......... ![;]](/dl/s/v1.gif)
Mondjuk én is ilyen voltam, bár asszem már leszoktam erről!

[Szerkesztve]
gainward 7900 gx2-je se lesz am semmi az 1 giga ramjával
amugy mennyiert dobaljak kb ezt a 7900 gtx-et?
[Szerkesztve]
Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<
én tuningoltam annak idején X1800XT-t és a 625/700 helyett ment 730/830ig zalmannal.
We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!
Egyetertek a cikkel hogy az uj NV kartyak jobbak ar/teljesitmeny aranyban mint az aktualis ATI kinalat. A gond az ahogy mar tobben is irtak itt hogy nemigen kaphatoak. Peldaul a legnagyobb nemet online store-ban (alternate.de) nincs egy sem es a ket legnagyobb angol uzlet is ures - scan.co.uk egy fajta XFX 7900GT raktaron es a dabs.com ures.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

#gab_
(őstag)
erdekes a F.E.A.R
ATIn jobban fut pedig nvidiara optimalizaltak

AMATŐR
(őstag)
Ott az igazság! 
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

champion
(lelkes újonc)
Lehet most a 7900gtx a király, DE MEDDIG! Úgyis lépni fog az ATI erre! 
Freddy Krugernak azóta vannak rémálmai, mióta Chuck Norris vele álmodott!
jaja ezt tapasztaltam en is, mikor 2003ban 5800 ultrat akartam venni, bar annak le is allitottak a gyartasat ha jól tudom mert ritka szar lett, s így 9800 pro mellett maradtam, rá egy évre megint valami nv csúcskartyat akartam venni de ati x800 pro vivo lett belőle amit sikeresen tudtam modolni 16 pipera, nem bantam meg
sztem mindket gyartonak megvan az erőssége és gyengéje jatekok terén, szamomra nincs ebben a tesztben egyhangú nv győzelem.
Digimax 2850 mah ipari AA tölthető akku (120g) * CISS-es nyomtatók * Minőségi tinták * Canon nyomtatófejek * Patronok, akár régi kellékanyag beszámítással * >>>>>>>> www.nyomtassotthon.hu <<<<<<<<

#gab_
(őstag)
''Lehet most a 7900gtx a király''
hat nemtom.. valahol az ATI valahol az nvidia a jobb.
ez mar a programozokon mulik

Zso2
(őstag)
és utána meg az nvidia.... hehe
ez megy már évek óta vagy nem?

Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
Ez ugye 16,8 százalékos tuning GPU és RAM részéről is egy extra coolerrel. A nálunk járt 7900GT alap coolerével 28 százalékkal ment fejlebb. Mondjuk azt is sejtem, hogy a GPU a 7900GTX hűtésével (és feszültségeivel) lazán hozta volna a nagyobb kártya órajeleit.

champion
(lelkes újonc)
Örüljünk neki mert ahogy egymással versengenek 1-re jobb videókártyákat csinálnak!

#gab_
(őstag)
nekem volt 5800 am ( sajnos )
ritka szar volt 

champion
(lelkes újonc)
Azok igen szarok az volt a haveromnak is!
s egyre drágábbakat

Zso2
(őstag)
erre szokták mondani:rosz időben, rosz helyen 
Goo ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.
de ahogy a teszteredményeket elnézem, még tuninggal sem éri be teljesítményben, mert sok helyen több van köztük, mint az a kb 12-15%, amiben jobb tuningban...igaz viszont, hogy kicsit drágább...
We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

elitgamer
(tag)
Én nyár elején akarok VGA-t váltani,szerintettek addigra mennyi lesz a 7900GT?csak azzért mert én addig max 70 000-t tudok előkeriteni VGA-vásárlásra.
konfig az adatoknal,,,,,ime az en kisci Crysis-es oldalam,csomo letoltes,csomo altalam forditott anyag stb http://crysis.uw.hu/

bagyulajuve
(őstag)
Most veszem meg haverom 7800GT-jét (65K-ba fáj), de ahogy a teszteket nézem lehet érdemes lett volna 1 hónapot várnom és 7900GT-t vennem. 
Nagyon szépen megy és rengeteg tuningpotenciál van benne.
Juve - Back in Serie A with a vengeance ***** Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz! Hegyen-völgyön lakodalom ünnep lesz!

Tekky
(kvázi-tag)
remek teszt, grat! 
DFI Ultra-D / G.SKill tuning-ram ésatöbbi ==> http://prohardver.hu/apro/dfi_lanparty_nf4_ultra-d_7900gt_g_skill_ram_stb/hsz_1-50.html

Chieftec
(őstag)
Csak képen láttam de az valami borzasztóan nézett ki. 2 slotos hűtés + porszívó hang, mellette pedig mint a harmat.
Utólag kiadtak hozzá valami Titan szintű 5,25 ös helyre szerlhető vízhűstést de azzal is valami 60-70 °C volt terhelve. 
Ja én jól megvagyok az X800GTOmmal. 
Számold hozzá még a Zalman coolered árát, vagy azt, hogy a 7900GT Zalman coolerrel azért feljebb ment volna 

SzlobiG
(PH! félisten)
Jó cikk grat! 7900GT-re lehet lecserélem X1800XT-m.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>
engem pont az a monumentalis hűtés vonzott
csakhát a 9800 pro-t aztan jobbnak véltem tesztek alapjan, így szerencsém volt hogy nem kaptam az 5800 ultrabol
7900 gt-ből csak a kezdeti darabok lesznek ilyen jól húzhatóak nem?
[Szerkesztve]

Sanya
(PH! kedvence)
nagyon alapos a teszt, nekem tetszik! gratulálok!
Az FX 5800-ról [link].
De, csak a kezdeti darabok. A gyártás felfutásával majd javul még kicsit a tuningpotenciál, ahogyan ez lenni szokott. Azon sem lepődnék meg, ha ez az architektúra ősszel futna még egy kört 0,08-on is.