Felügyeleti rendszer mini-PC-be zárva

A nemrég megjelent Shuttle D10-es modellre épül a most bemutatott D 1416S is. Ennek megfelelően megtalálható rajta az érintésérzékeny, 7 hüvelykes kijelző. Gyártója speciális felhasználási területre szánja, mégpedig zárt láncú kamerahálózat működtetéséhez. Ehhez rendelkezésre áll egy külön szoftver és egy videorögzítő kártya is. Utóbbira - BNC vagy kompozit csatlakozón keresztül  - maximum 16 kamera köthető, ezek kezelését az előlapi kijelző segíti.


[+]

A szoftver folyamatos rögzítés mellett lehetővé teszi az időzített vagy a mozgásérzékelésen alapuló felvételi módokat is. A videó MPEG 4 formátumban, 704x576 (D1) vagy 352x288 (CIP) felbontásban kerül a beépített, 500 GB-os merevlemezre. A nagyobb felbontás esetében egy órányi anyag - másodpercenként 30 képkocka rögzítésével - 1140 MB tárhelyet igényel kameránként, de lehetőség van 5 FPS-sel is felvételt készíteni, ekkor 108 MB is elegendő.

A kész anyagról egy kétrétegű lemezekkel is elboldoguló DVD-íróval lehet másolatot készíteni, de a négy USB portra külső merevlemez is csatlakoztatható, emellett a Gigabit Ethernet segítségével hálózatra is lehet kötni. Az Intel alapokra építkező, Microsoft Windows Vista Basic operációs rendszerrel szállított mini-PC megrendelhető a Shuttle saját webáruházában, ajánlott (áfa nélküli) fogyasztói ára 898 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés