Erős Radeon mellett tűnt fel az eszes GeForce

Két új grafikus kártya kerül piacra a héten, melyek közül a Radeon a teljesítményre éhező réteget célozza meg, míg a GeForce inkább az olcsóbb termékek iránt érdeklődő felhasználók számára lehet alternatíva.

Az Asus a Radeon HD 6870 DirectCU verzióját készítette el, melyen a Barts kódnevű GPU található, ami 1120 shader processzort és 56 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát alkalmaz. A fedélzeti memória kapacitása 1 GB lesz, és GDDR5-ös chipekből épül majd fel. A Super Hybrid Engine technológiát használó kártyán a gyártó 915 MHz-es mag- és 4,2 GHz-es effektív memória-órajelet alkalmazott, ami az előbbi érték szempontjából gyári tuningnak fogható fel, de ezt a felhasználó akár tovább is emelheti, mivel a Voltage Tweak funkció lehetőséget ad a GPU feszültségének emelésére a garancia elvesztése nélkül.

Asus Radeon HD 6870 DirectCU
Asus Radeon HD 6870 DirectCU

A DirectX 11-et támogató termék hátlapján egy HDMI, egy DisplayPort és két DVI kimenet található. Az Asus a szállítást várhatóan a héten kezdi meg, az árcéduláról azonban még nincs információ.

A Gigabyte egy TurboCache technológiát alkalmazó GeForce GT 430-cal állt elő, mely szemre is méretes, 8 cm-es ventilátorral operáló hűtőbordát kapott. A GF108-as lapkára épülő versenyző 96 darab CUDA magot alkalmaz, míg az 512 MB kapacitású fedélzeti memória DDR3 lapkákra épül. A GPU 730 és 1460 MHz-es mag- és shaderórajellel rendelkezik, a memóriachipek pedig 1800 MHz-es effektív frekvencián ketyegnek. Természetesen a TurboCache képes a rendszermemória egy szeletét is felhasználni, így a termék összesen 1 GB memóriából gazdálkodhat.

Gigabyte GeForce GT 430 TurboCache
Gigabyte GeForce GT 430 TurboCache

A PCI Express x16-os foglalatba illeszthető kártya hátlapján egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI kimenet található. A Gigabyte szintén a héten kezdi meg a forgalmazást, az árazásról azonban most sincs adat.

Előzmények

Hirdetés