Egér és minibillentyűzet érkezik a PlayStation 4-hez

A Sony a billentyűzetet és egeret ugyan mindig is támogatta, de valójában ez nagyrészt használhatatlan volt a PlayStation konzolokra megjelent játékokban. A PlayStation 4 esetében az efféle perifériák már nem is kerültek szóba, mivel minden játékot gamepadre optimalizálnak a fejlesztők. A Hori azonban még lát jövőt ebben az irányban, így bejelentették a TAC4 nevű csomagot, amely egy egér és egy kifejezetten játékosoknak való minibillentyűzet párosítása kifejezetten a PlayStation 4-hez.

A TAC4 hivatalos licencet használ, ami azt jelenti, hogy az említett perifériákat a Sony hivatalosan is támogatja. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy egy adott játék fejlesztője beépíti majd a támogatást, de a lehetőség a Sony döntésének hála lényegében adottá vált. Az sem gond egyébként, ha direkt támogatás az adott játékba nem lesz, ugyanis a PlayStation 4 felé a TAC4 nevű csomag egy gamepadként látszódik. Ezt nehéz elképzelni, de logikai szinten így van kezelve a rendszer, tehát minden játékkal kompatibilis.

Ugyanakkor ez a támogatás nem csak abból áll, hogy a gamepad gombjait helyettesíti a cég más gombokkal, mivel például számos DualShock 4 kontrolleren elérhető funkció a TAC4-gyel elérhetetlen lesz, így például a mozgáskövetés is. Emellett az adott játékot nem feltétlenül teszteli a fejlesztő és a Sony a TAC4-gyel, tehát a működés ugyan megoldott, de az már nincs garantálva, hogy az élmény is jó lesz.

A Hori szerint a TAC4-re így is lesz igény, így októberben forgalomba hozzák a csomagot, amelynek az ára 100 euró körül lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés