Dokkolásra felkészülni!

Az Apple termékek, iPodok, iPhone-ok sikerét rengeteg vállalat próbálja a maga hasznára fordítani. Még az olyan nagyok is, mint a Kenwood és a Panasonic is gond nélkül gyártják a konkurencia termékeire épülő készülékeiket, ezt tökéletesen példázza az alábbi két eszköz.

Kenwood AS-iP70
Kenwood AS-iP70

A Kenwood AS-iP70 többek között azokat a felhasználókat célozta meg, akik rendelkeznek az Apple fent említett modelljeivel. A hagyományosnak mondható digitális képkeretüket ugyanis felturbózták egy dokkolóval, amely így képes arra, hogy a lejátszókon, telefonokon található képeket minden különösebb mizéria nélkül azonnal lejátssza. Természetesen a más utat járókra is odafigyeltek, így a készüléken helyet kapott egy kártyaolvasó, valamint egy USB port is, amelybe pendrive-okat lehet dugdosni. Kijelzője 7 hüvelykes, és 800x480 képpont megjelenítésére képes. Az új modell rendelkezik egy integrált AM/FM tunerrel, így rádióként is funkcionálhat. Hátránya viszont, hogy a mozgóképek lejátszására nem képes, ez pedig csak azért furcsa, mert már akadnak olyan eszközök a piacon, amelyek számára ez sem jelent gondot. A Kenwood AS-iP70 elvileg áprilistól lesz megvásárolható 275 dollárért.

Panasonic SC-SP100
Panasonic SC-SP100

A japán Panasonic is lát fantáziát az Apple termékek perifériáinak fejlesztésében, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az SC-SP100 névre hallgató termék. Ez egyébként már elméletileg kapható Magyarországon, méghozzá 35-36 000 forintos áron, ami azért egy kicsit több, mint a 115 dolláros ajánlott fogyasztói ár. A maximálisan húsz watt kimeneti teljesítményt produkáló eszköz a kialakításán kívül sok különlegességgel nem büszkélkedhet, bár ma már a dizájn legalább annyira fontos az értékesítés szempontjából, mint a technikai specifikációk.

Az Apple eszközein kívül egy B típusú USB port segítségével összeköthetjük a számítógépünkkel vagy hordozható médialejátszónkkal, és az azon található zenéket is ráteleportálhatjuk az SC-SP100-ra. A modell tartalmaz egy beépített mélynyomót is, amivel a gyártó szerint képes arra, hogy maradandó hangzásélményt kínáljon a felhasználó számára. Előnyére szolgál, hogy viszonylag kicsi (14 x 175 x 182 mm) és könnyű (848 g), így könnyen hurcolászható, és akár még egy nyaralás során is jó szolgálatot tehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés