DCMM blog: Megérkeztünk Kölnbe! Nem is akárhogyan!

Közel 16 órás út után sikerült a hazai moddereknek célba érniük. A negatív rekordnak számító futamidő annak köszönhető, hogy az út második fele meglehetősen viszontagságos volt.

Hajnalodik. Itt még mindenki vidám, vagy alszik, senki sem sejtette, milyen megpróbáltatások elé néznek hamarosan.
Hajnalodik. Itt még mindenki vidám vagy alszik, senki sem sejtette, milyen megpróbáltatások elé néznek hamarosan. [+]

Elsőként furcsa szag, majd némi meleg kezdett dőlni a Ford Tranzit vezetőülése alól, amiről egy orbitális dugó közepén derült ki, hogy az autó akkumulátorának túlmelegedése okozza. A biztonságos megállás érdekében további jó egy óra autózás után lehetett csak szemrevételezni a problémát, ami elég súlyossá érett: az akkumulátor forró volt, biztonsági szelepéből olyannyira dőlt a gőz, hogy lelőtte magáról a szellőzőcsövet, ami normál esetben a szabadba vezeti a gázokat – az akkumulátor cellazárlatos lett.

Itt bizony gáz van! Szó szerint. Meleg akku, gejzírként távozó forró gőz, kifolyt sav.
Itt bizony gáz van! Szó szerint. Meleg akku, gejzírként távozó forró gőz, kifolyt sav. [+]

A problémát egy otthon is fellelhető barkácsáruházban némi kemény valutáért vásárolt másik, immáron gondozásmentes akkuval sikerült orvosolni, de a kitérő és a szerelés a vásárlással együtt másfél órás késést jelentett. A szerelést jones956 vállalta magára, de mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs Andrew_31-nél a dugi 10-es villáskulcsa!

Jones akcióban! A vendégszerepben Andrew31 10-es kulcsa. Jones akcióban! A vendégszerepben Andrew31 10-es kulcsa.
Jones akcióban! A vendégszerepben Andrew_31 10-es kulcsa. [+]

Erre grátiszként többször eleredt a monszunszerű eső, néhol egy kis jéggel fűszerezve, így minimalizálva a látótávolságot és a sebességet.


[+]

A megpróbáltatások ezzel még nem értek véget, Frankfurt környékén 20 km-es dugót sikerült kifogni az autópályán a reptér után, majd a kölni belvárosi közlekedés, végül pedig a Gamescom beléptetőrendszere tették próbára a csapat addigra már elfáradt idegeit. Sajnos a késés miatt csak a Live Modding pakolási fázisára értünk oda, de ez nem jelenti azt, hogy erről a részről bárki lemaradna!

Mire a csapat megérkezett a szerszámok már kihűltek... Mire a csapat megérkezett a szerszámok már kihűltek...
Mire a csapat megérkezett, a szerszámok már kihűltek... [+]

Hamarosan, a standok takarírása után indul a kocsival hozott modok cipelése, kipakolása, beállítása! Természetesen erről is beszámolunk hamarosan!

 

Stábunk utazását a kölni Gamescomra és a tudósítást a DCMM-ről az ASUS Republic of Gamers támogatja.

Azóta történt

Előzmények