DCMM blog: magyar modok az idei DCMM-en I.

A tavalyi DCMM-en sikerült nagyon magasra feltennie a lécet a magyar csapatnak, amit szeretnének idén is megugrani. A hatból három első hely megszerzése komoly feladat, de moddereink mindent elkövetnek, hogy idén is sikereket érhessenek el. Blogunkban három részben mutatjuk be a DCMM-re kiutazó magyar versenyzőket és modjaikat.

Andrew_31 nem bízott semmit a véletlenre. A Veletech látogatói megcsodálhatták remekbe szabott Trabantmodelljét, amit az utolsó csavarig saját maga készített, mégpedig a kéziszerszámok mellett csak saját építésű gépek használatával. Tavasszal még üres volt a sárga csoda motortere, a processzort és grafikus kártyát pedig levegő hűtötte. A nemzetközi versenyre viszont már elkészült bele egy olyan vízhűtés, ami párját ritkítja. Az önállóan gyártott CPU- és GPU-blokk mellett a legnagyobb érdekesség a teljesen funkcionális, háromhengeres benzinmotor modellje, ami a pumpa szerepét tölti be.


[+]

Andrew_31 a CE-Mod kategóriában is szerencsét próbál Commodore C16 számítógépének modernizált változatával. A régi klasszikus házába egy modern, ARM-alapú hardvert épített, a billentyűzet alá pedig nem kevesebb mint nyolcvannyolc mikrokapcsoló elektronikáját huzalozta be egyedileg.


[+]

BaluC nagy tapasztalattal rendelkezik a moddingversenyek kapcsán, a DCMM-en is többször járt már korábban, Pandora nevezetű alkotásával díjat is nyert. Idei Living Dragon modjáról nem sokat tudunk elmondani, az alábbi videó viszont igen "beszédes".

A képek és a leírás alapján BaluC kamatoztatta a korábbi Alien trófea és a viselhető Predator jelmez kapcsán megszerzett tapasztalatait, és persze rátett még egy lapáttal. A mod elkészítését a Cooler Master és az MSI támogatta stílusban hozzá illő hardverekkel.

 

Stábunk utazását a kölni Gamescomra és a tudósítást a DCMM-ről az ASUS Republic of Gamers támogatja.

Azóta történt

Előzmények