Csúcsalaplapot készít az ASUS a Kaveri APU-hoz

Az ASUS bejelentette, hogy a játékosoknak szánt Republic of Gamers termékcsalád először egészül ki olyan csúcsalaplappal, amely az AMD APU-khoz készült, ezen belül is leginkább az év elején bemutatott Kaveri kódnevű fejlesztéshez. A Crossblade Ranger nevű alaplap emellett a Socket FM2+ foglalatnak hála támogatja a korábban megjelent Trinity és Richland APU-kat is, de egyértelműen a Kaveri APU a célpiac.

ASUS Crossblade Ranger
[+]

Az A88X jelzésű vezérlőhíddal felvértezett terméken négy darab DDR3-as DIMM foglalat található, a processzor kétcsatornás memóriavezérlője pedig hivatalosan is támogatja a 2133 MHz-es memóriákat. A grafikus kártyákat két x16-os PCI Express 3.0-s foglalat fogadhatja, amelyek CrossFire kiépítés használata mellett 8-8 csatornával működhetnek. Természetesen megfelelő VGA vásárlása esetén a Dual Graphics mód is aktiválható. Ezek mellett még van az alaplapon egy teljes szélességű, de x4-es és két normál x1-es PCI Express csatoló, valamint két PCI aljzat. A meghajtókat nyolc darab 6 Gbps-os SATA csatlakozóra lehet kötni, melyekkel a RAID funkció is támogatott 0, 1, 5 és 10 módban.

Az ATX szabványú alaplap összesen hat darab USB 3.0-s, illetve nyolc USB 2.0-s portot támogat, továbbá a hálózati kommunikációt a Gigabit Ethernet biztosítja, illetve nem hiányzik a ROG SupremeFX nyolccsatornás hangkodek sem. A kijelzőket D-Sub, DVI, és HDMI 1.4a-s kimenetre lehet kötni, a termék konfigurálását pedig UEFI BIOS-ban lehet majd elvégezni.

ASUS Crossblade Ranger
[+]

Az ASUS Crossblade Ranger elsődlegesen a TrueAudio technológiára vágyó, de GeForce VGA-t kedvelő játékosoknak lehet hasznos, hiszen számukra a Kaveri APU az egyetlen lehetőség, hogy megkapják a legjobb hangélményt az egyes új játékokban. Emellett később a Kaveri APU IGP-je szintén hasznos lesz a GrassFX-hez hasonló szimulációknál, amelyek normál processzor alól túl lassúak lennének, míg dedikált grafikus vezérlőn késleltetve lesznek kiszámolva.

A Crossblade Ranger szállítása már megkezdődött, így hamarosan feltűnik majd az üzletekben, az ára egyelőre nem nyilvános, de valószínűleg a legdrágább Socket FM2+ foglalattal rendelkező alaplapok egyike lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés