Új AMD CPU és vezérlőhíd érkezik az olcsó PC-kbe

Az AMD az olcsó PC-kbe szánt piacon hamarosan lecseréli az A58-as vezérlőhidat, amelyre rengeteg OEM partner épít, hiszen igen olcsó irodai gépek hozhatók ki a használatával. Az új verzió az A68H lesz, ami karakterisztikájában megőrzi az A58 előnyeit, de eközben felzárkózik a technikai tudás szempontjából, így az előddel ellentétben támogatja az USB 3.0-s portokat és a 6 Gbps-os SATA csatolókat. Ezek mostantól már a legolcsóbb irodai gépeknél is igényként jelennek meg.

Az A68H egyébként 2 darab USB 3.0-s és négy darab 6 Gbps-os SATA interfészt támogat, emellett megmarad a négy PCI Express 2.0-s csatornája is.

A Socket FM2+ foglalatú alaplapokhoz használható vezérlőhíddal párhuzamosan befut az AMD Athlon X2 450-es processzor is, ami természetesen Socket FM2+ tokozást használ, így érezhetően egymáshoz lett tervezve a két termék.

Az Athlon X2 450 a Kaveri APU-ra épül, de a lapkában nem lesz aktív az integrált grafikus vezérlő. Ennek megfelelően csak processzorról beszélünk, amelyben az egyetlen aktív Steamroller modul két darab, 3,5 GHz-es órajelen üzemelő magot eredményez. Ezek 1 MB-os L2 gyorsítótárat osztanak meg egymással. Az új processzor TDP kerete 65 watt lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés