Csökkentette processzorárait az AMD

Az AMD a hárommagos Phenomok bevezetésével egy időben, az Intel árcsökkentéseire is reagálva számos asztali processzorának árát mérsékelte, illetve némileg át is rendezte kínálatát. Termékpalettáján egyre nagyobb arányban vannak jelen a 65 nm-es csíkszélességgel gyártott chipek, sőt a régebbi, 90 nm-es processzorok lassan már az alsókategóriából kiszorulnak.

Hirdetés

Ezzel együtt valamelyest átláthatóbbá is vált a lista, fokozatosan tűnnek el a régi modellszámozási szisztémák képviselői, de azért az egy- és kétmagos CPU-k mezőnye még most is elég rendezetlen képet mutat. Energiatakarékos rendszerek, HTPC-k építői számára jó hír, hogy a 45 watt fogyasztási kategóriába sorolt kétmagos processzorok átlagos sebessége nőtt, immár ezek is elérték a 2,5 GHz-et, miközben a Phenomokhoz hasonló számozású új modellek jelentősen olcsóbbak, mint a korábbi Athlon X2 BE széria tagjai.

Bár Kínában már hónapok óta elérhető, az AMD hivatalos árlistáján továbbra sem szerepel kétmagos Sempron, vagyis ezt a lapkát egyelőre nem fogják más piacokon bevezetni.


  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés