Pendrive bőrbe bújtatott SSD: Corsair Flash Voyager GTX

Hirdetés

A Corsair elérhetővé tette legújabb, Flash Voyager családba tartozó pendrive-ját, egészen pontosan fogalmazva USB-s flash adattárolóját, ugyanis a GTX inkább egy USB-n csatlakoztatott SSD, mintsem klasszikus "USB-kulcs". Az idei Computex-en beharangozott 128 és 256 GB tárkapacitású Flash Voyager GTX-ek az USB ASP, azaz USB Attached SCSI protokollnak és - a Legitreviews portál információi szerint - az integrált Phison PS3109-S9 SSD-nek köszönhetően ugyanis nem kevesebbet ígérnek, mint másodpercenként 450/350 MB-os adatátviteli tempót olvasás/írás során, amivel lényegében a régebbi és/vagy olcsóbb SSD-ket szorongatja.


[+]

Azt mindenesetre nem árulta el a gyártó, hogy pontosan milyen típusú flash lapkákat használnak a többnyire alumíniumba burkolt, 77 x 28 x 8 milliméteres méretekkel és 25 grammos tömeggel megáldott eszközben, de azt igen, hogy a GTX-nél elérhető a S.M.A.R.T monitorozás, a TRIM és a garbage collection, akárcsak SATA-n kapcsolódó távoli testvéreinél.


[+]

A gyártó egyébként minden operációs rendszerrel garantálja a működést driver nélkül is, de maximális teljesítményhez UASP támogatásra szükség van az operációs rendszer részéről, amihez egyes rendszerek esetében csak az alaplapgyártó által kiadott meghajtóprogramra lehet a megoldás - de még natív támogatás esetén is szükség lehet a gyártó által kiadott, optimalizált meghajtókra.


[+]

A Corsair Flash Voyager GTX 128 GB-os tárkapacitással 120 dollárba, míg 256 GB-os változat 240 dollárba kerül 5 év garanciával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés