Computex 2012: Cooler Master házak, tápok és kiegészítők

A Cooler Master is képviseltette magát a napokban zárult Computexen, mely keretein belül szerencsére nem csak meglévő termékeket állított ki, de újakat is bejelentett. Érdemes például közelebbről szemügyre venni a Stryker nevű toronyházat, amely a játékosokra specializálódott CM Storm márkanév alatt látott napvilágot. A 250 x 605,6 x 578,5 mm-es kiterjedéssel rendelkező ház igen méretes darab, viszont az acél vázra felhúzott fényes, fehér műanyagburkolat elég olcsó hatást kelt, pedig biztosak lehetünk benne, hogy az árcédula alapján nem a belépő kategóriát fogja erősíteni.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Előlapját a 9 darab 5,25”-es, fekete takarópanelekkel ellátott külső meghajtóhelyek uralják, az alján pedig egy névtábla hirdeti a gyártót. Az I/O panel a ház tetején kapott helyet, a kivezetések között két-két darab USB 2.0 és 3.0 található. A bekapcsoló gomb körüli kezelőszervek minden bizonnyal a ventilátorok fordulatszámának szabályozására szolgálnak. A gerincen egy gumírozott fogantyút is kialakítottak a tervezők, bár rogyásig hardverekkel telepakolva nem lesz kis mutatvány fél kézben tartva sétálgatni vele, ráadásul aránylag magas felépítése sem könnyíti meg a doboz lóbálását.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A kiállított példány belterében egy komplett konfiguráció lakott, és az ablakos oldallapon bekukucskálva a legfontosabb adottságokra fény derült. Az 5,25”-es meghajtóhelyek szolgálnak a 2,5/3,5”-es adattárolók rögzítésére is, ezekből összesen 8 helyezhető a keretbe. A gyártó viszont azt állítja, hogy SSD-ből akár összesen 13 is a rendszerbe illeszthető. A maradék 5 meghajtó minden bizonnyal a méretes alaptálca hátán lapulhat meg. A tálca egyébként akár XL-ATX szabványú deszkákat is fogad, a bővítőkártyákat pedig 9+1 rés várja.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A hűtést alapesetben két 120 mm-es, fehér LED-es, egy 200 mm-es felső és egy 140 mm-es oldalsó ventilátor végzi, de opcionálisan a ház aljába további két 120 mm-es egység szerelhető. A VGA maximum 322 mm-re nyújtózhatnak, és a teljes magasságban végighúzódó meghajtó keret miatt ez a határ nem léphető túl. A CPU-hűtő magasságára 186 mm-es korlátozás érvényes.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Két új tápegységről is lehullott a lepel, amelyek nem kifejezetten egy csapatban játszanak. Az egyik a Silent Pro Platinum, amely nevéből sejthető módon elsősorban kiemelkedő, 92% körüli hatásfokával (80 Plus Platinum) szeretne kitűnni a tömegből. Teljesítménye 550 watt, a hűtéséről pedig egy csendes 135 mm-es, folyadékcsapágyas ventilátor gondoskodik.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A másik újdonság egy 1500 wattos modell, amely a Silent Pro M2 család legerősebb tagjaként debütált. Belsejében ugyanolyan ventilátor munkálkodik, mint a Silent Pro Platinumban, és szintén aktív PFC-s. Hatásfokáról annyit árultak el, hogy tipikusan 88%, ez alapján minden bizonnyal egy 80 Plus Silver plecsnivel kerül majd a boltok polcaira. Mindkét tápegység félmoduláris felépítésű, csatlakozóik számát a következő táblázat részletezi:

Tápegység típusa: Cooler Master Silent Platinum Pro 550W Cooler MasterSilent Pro M2 1500W
Főcsatlakozó 20+4 tűs 20+4 tűs
ATX 12V 4+4 tűs 2 x 4+4 tűs
Floppy 1 2
Periféria 5 5
SATA 9 12
PCI Express (6+2 tűs) 4 6
PCI Express (8 tűs) - 6

Persze számos más látnivaló is akadt a Cooler Master „háza” táján, mint például a kék Cosmos II ház és megannyi gamer kiegészítő.


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés