Computex 2016: EVGA újdonságok táp, ház és videokártya fronton

Az évek során az EVGA tudatosan építette termékkínálatát, így a nevével ellentétben (illetve ahogy egyesekben még él) már nem csak VGA-kkal foglalkoznak, hanem a kínálatban megtalálhatóak a házak, tápok, sőt már a notebookok is – például az SC17, hogy mást ne említsünk. Ami a számítógépházat illeti, a korábban beígért DG sorozat már célegyenesben van. Ezt a házat Dawn néven emlegették, de többféle felszereltséggel és árcédulával lesz elérhető (ugyanabban Full ATX alaplapot befogadó méretben), ezért bevezették a számozást, ahol a legegyszerűbb kiadás a DG-84, a mindent tartalmazó egység pedig az itt kiállított DG-87 lesz.

EVGA DG-87
EVGA DG-87 [+]


[+]


[+]

A kiállított modell még prototípus volt, de már csak apró változások lesznek, így lényegében látható, hova tart a gyártó. Jól kivehető, hogy egy méretes, exkluzív megjelenésű házat akarnak a piacra dobni, ami szinte mindent elnyel (pláne vízhűtést) a szellőzése kiváló, miközben könnyen szerelhető és látványos is. Ez utóbbit többek között a zsanérokon forduló ajtókkal és az aljára helyezett tükrös vezérlőpulttal érték el, de a rácsos megjelenés sem utolsó, bár csak műanyagból van, alumíniumból minden bizonnyal sokkal drágább lenne az előállítása – a váz természetesen acél.

A márka a nevéhez hűen persze a VGA-knak is nagy figyelmet szentelt, és abból kifolyólag, hogy nemrég jelent meg a GeForce GTX 1080, jó alkalomnak tűnt az erre épülő újdonságokat bemutatni. A referencia NYÁK-ra épülő Founders Edition mellett az egyedi megoldások is felbukkantak, melyekben az egyik közös pont, hogy mindegyik rendelkezik hátlappal.

EVGA GTX 1080 ACX 3.0 EVGA GTX 1080 ACX 3.0 EVGA GTX 1080 ACX 3.0
EVGA GTX 1080 SC ACX 3.0 [+]

A GeForce GTX 1080 és a 1070 kártyák, ezen belül is a GP104-es GPU érkezésére a gyártó átszabta az ACX hűtést, ami immár a 3.0-s verziónál tart, és a jobb dizájn mellett a hűtés hatásfoka is jobb, mint amire az előző generáció képes. Ez a hűtés kerül a "sima" ACX 3.0 és ACX 3.0 SC, azaz SuperClocked kártyákra is, ami lényegében egy 5+1 tápellátó fázisra épülő Founders Edition referencia kártya, de a gyártó kiválogatja azokat, amelyek stabilan bírják a gyárilag megemelt órajeleket .

EVGA GTX 1080 FTW
EVGA GTX 1080 FTW [+]

Az FTW Edition már egy egyedi kártya, amire felkerült még egy 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó, amelyre a 10+2 fázisú tápellátó áramkör és a tuningból fakadó fogyasztás miatt van igény. Ha már tuning, akkor meg kell említeni, hogy az FTW-n két BIOS is fellelhető. Maga a kártya vadabb kívülről, hiszen a vörös szín feldobja, ami mögött egyébként LED-es háttérvilágításnak is szorítottak helyet.

EVGA GTX 1080 Classified EVGA GTX 1080 Classified EVGA GTX 1080 Classified
EVGA GTX 1080 Classified [+]

A csúcsot az igencsak méretes Classified kiadás jelenti, még izmosabb 14 fázisú tápellátóval, tripla BIOS-szal, még magasabb órajelekkel és tuningpotenciállal.

EVGA GTX 1080 Hybrid EVGA GTX 1080 Hybrid
EVGA GTX 1080 Hybrid [+]

A vízhűtéses kártyák sorát a Hybrid nyitja és egyelőre zárja is. Ezt a megoldást senkinek sem kell talán bemutatni, mivel egyrészt ez a megoldás messze nem új, és ahogy a neve is mutatja, egy zárt rendszerű, kompakt vízhűtéssel támogatott levegős rendszerről van szó. Normál Hydro, tehát nem hibrid rendszerű vízhűtéses kiadás is lesz az új kártyákból az ígéretek szerint, mindez csak idő kérdése.

A Classified és Hydro kártyák órajeleit a gyártó nem hozta nyilvánosságra, a többi kiadás technikai paraméterei viszont megtalálhatóak a hivatalos weboldalon.


EVGA Power Adaptor [+]

Apró figyelmesség a majd külön megvásárolható Power Adapter nevű kiegészítő, mellyel az új kártyákon oldalt megtalálható PCI Express tápcsatlakozókat átvezethetjük a kártya hátsó felére.

EVGA SLI HB
EVGA SLI HB [+]

Az EVGA saját tervezésű SLI HB hídjai sem hiányoznak a kínálatból. Természetesen a formás kinézeten felül ebből sem spórolták ki a LED-es világítást, amely egy apró kacsolóval igény szerint kikapcsolható.


[+]

Tápegységek is szép számmal hozott a vállalat, de nem mindegyik volt új ezek közül.

EVGA SuperNova 850 GL EVGA SuperNova 850 GL EVGA SuperNova 850 GL EVGA SuperNova 850 GL
EVGA SuperNova 850 GL [+]

A SuperNova 850GL a 850G-re épül (ennek megfelelően Super Flower béllel továbbra is), de kapott egy sokak számára megkérdőjelezhető, de mások által állítólag kifejezetten hiányolt funkciót: világító moduláris csatlakozókat (amely persze a hátoldalon lévő kapcsolóval ki- vagy bekapcsolható).

EVGA 650 BQ és EVGA 450 B EVGA 650 BQ és EVGA 450 B
EVGA 650 BQ és EVGA 450 B [+]

A vállalat elhozta többek között a megfizethető, jó ár-teljesítmény arányú tápegységét, a fix kábeles 450 B-t, de az újdonságot a B2 sorozatot másoló, félmoduláris BQ család szolgáltatja, mely 650, 750 és 850 wattos teljesítménnyel lesz kapható, természetesen Super Flower belsővel és 80 Plus Bronze fokozatú hitelesítéssel. Az egyes tápok teljesítményének és pontos specifikációinak felsorolása kimerítené a blogos tudósítás kereteit, így ezeket a gyártó honlapján ajánlott megtekinteni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés