Computex 2012: Aerocool Strike-X Air ház moddolva is

Hirdetés

Az Aerocool standján többek között egy érdekes számítógépházba bukkantunk, melynek különlegességére és a benne rejlő modding potenciálra egy egyedileg átalakított variánssal próbálták meg felhívni a figyelmet.


[+]

Az Aerocool Strike-X Air messze nem mondható egy átlagos toronyháznak, de a felhasználási módja sem nevezhető mindennaposnak. Elsősorban olyan felhasználók állnak a középpontban, akik sokat matatnak a számítógépben, és nem telik el olyan nap vagy hét, hogy valamelyik komponenst ne cserélnék ki vagy piszkálnák meg. A teljes koncepciót ezen gondolatok mentén alakították ki, ezért nem is próbálkoztak meg a klasszikus doboz forma célszerű átalakításával, hanem inkább az alapoktól újat hoztak létre.


[+]

A Strike-X Air első pillantásra a méretes fedelével – mely egy mozdulattal felnyitható – leginkább egy grillsütőre hasonlít. Ennek a megoldásnak köszönhetően nem kell az oldallapokkal szöszölni, csak felnyitjuk a fedlapot, és máris hozzáférünk az alaplaphoz és minden egyéb olyan komponenshez, amely benne tanyázik. Egyedül talán a hátlapi merevítőkkel rendelkező processzorhűtők cseréje nem tűnik olyan egyszerű feladatnak, de a szükséges szerelőablak adott, valamint az egész szerkezet aránylag magas lábakon áll, így ház megemelése nélkül is aláfér a kezünk.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A 3-3 darab 5,25”-es és 2,5/3,5”-es „külső” meghajtóhely bal oldalon sorakozik, utóbbiak hot-swap keretek is egyben, vagyis a HDD/SSD-k menet közben is csereberélhetők. Szokatlan felépítése ellenére nem kell lemondanunk az előlapi kivezetésekről sem, a bekapcsoló és reset gombok mellett egy USB 3.0-s és 3 darab USB 2.0-s port található. A szellős felépítés következtében a beltér talán még aktív hűtést sem igényelt volna, de a gyártó a merevlemezek mellé egy 120 mm-es piros LED-es ventilátort helyezett, az alaplap fölé pedig egy 200 mm-es, szintén pirosan világító egység került, vagyis a meleg levegőnek esélye sincs megrekedni. A biztonság kedvéért a hátlapon egy esetleges vízhűtés tömlőinek gumiszegélyes furatokat is kialakítottak. A táp rendszerbe illesztése is kényelmes, egyszerűen csak hátulról be kell csúsztatni a megfelelő keretbe.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ez az „alapállapot”, de ami a standon jobban vonzotta a tekintetet (a hoszteszeket leszámítva), az a Strike-X Air egy moddolt változata. Az ütközetben kissé megkopott, katonai stílusú ház az egyébként sem túl szokványos megjelenést még tovább fokozta, tényleg jó alapot nyújt a moddinghoz.


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés