Computex 2011 blog: Tajpej belvárosa

Megfigyeltem egy érdekességet itt: Tajvanon már hatkor szinte teljesen sötét van. Ezzel szemben délelőtt tizenegy körül már a zeniten jár a nap, és ma olyan fülledtség volt, hogy ihaj. Este sem sokkal jobb a helyzet, de rendszerint azért van némi szellő.

Ma vendéglátóm, a Tajvani Üzleti Kamara képviselőivel volt közös vacsorája a sajtósoknak. Nem aprózzák el a reklámok és a vállalatok támogatásának kérdését errefelé. Az üzleti kamara – TAITRA – a világ minden táján jelen van, keresi a lehetőséget elsősorban tajvani cégek külföldi piacra kijuttatásának, de az előnyös importot sem vetik meg. Emellett van még az IT Media Gate, ami vállalatok hirdetésére specializálódott, illetve a Taipei Computer Association, melyek szintén aktívan részt vesznek a Computex létrehozásában. És akkor még csak egy kiállításról – igaz, a legnagyobbról – beszélünk. Az év folyamán vannak hasonló események különböző iparágak számára, legyen szó autó- vagy motoralkatrészekről, szerszámokról, textiliparról vagy akár étkezésről, vendéglátásról.

Visszatérve a vacsorára, megmondanám, hogy mit ettem, ha tudnám, mi volt. Egyes dolgok ízlettek, mások nem. Kajás kép helyett inkább megmutatom Ashley-t, IT Media Gate-es kapcsolattartónkat.

Hazafelé a 101-es körüli modern városrészen át mentem. Itt nagyon jól látszik a tajvaniak Amerika-imádata – a kínai karakterektől eltekintve akár Los Angelesben is készülhettek volna az alábbi fotók.



[+]

Azért nem olyan hatalmas ez az egybefüggően modern terület, legfeljebb tucatnyi, egymást keresztező utca, melyeken túl már a régivel keveredik az új. A fejlődésnek viszont komoly az üteme, folyamatosan váltják az új épületek a régieket. Valamelyik nap például egy olyan helyre vagyok hivatalos – a Thecus bulijára –, ami a Google Maps szerint egy rét. Valójában már egy modern szórakoztatóközpont áll ott – legalábbis remélem...



[+]

Azért az éjszakai „motoros banditák” a régiek.


[+]

Holnapra hivatalos megnyitó, a Thermaltake központ meglátogatása és két magyar vonatkozású stand van terítéken, este pedig Gigabyte és Antec buli várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés