CM Storm Skorpion – vezetékes egerészés kompromisszumok nélkül

Az igazi gamerek a vezetékes egérre esküsznek, hiszen a vezeték nélküli megoldásoknál a jel a konverziók során némi többletkésleltetést szed össze, ezzel szemben kábelen minden parancs mondhatni azonnal továbbítódik, így a reakcióidőben biztosan nem a technológia lesz a szűk keresztmetszet. A további érvek között szokott még szerepelni, hogy vezetékes egér nem merül le, nem kell töltögetni, elemeket, akkumulátorokat cserélgetni, és mivel áramforrást sem tartalmaznak, ezért tömegük is lényegesen kevesebb.


[+]

Viszont ami ezeknek a sokszor roppant drága, professzionális játékosoknak szánt mutatóeszközöknek az előnye, az egyben a hátránya is, mégpedig a kábel. A madzag saját súlyánál fogva lefelé próbálja meg húzni az egeret az asztalról, ezzel ha csak minimálisan is, de egy folyamatos visszatartó erőt képezve, arról nem is beszélve, hogy megcsavarodhat, összetekeredhet vagy bármilyen más, környéken lévő tárggyal is összeakadhat, ami a játék hevében okozhat meglepő és kellemetlen momentumokat. Persze ügyes rendezéssel, körültekintéssel, valami nehéz tárggyal vagy éppen egy kis cellux segítségével orvosolható a dolog, de ha ennél valami kifinomultabbra vágyunk, úgy a játékosokra szakosodott gyártók kínálatában érdemes körülnézni.


[+]

Legújabban a CM Storm szállt be a „madzag menedzserek” (bungee) közé Skorpion termékével, amely bizonyos szempontból nagyon hasonlít például a Roccat Apuri termékére. A Skorpion elnevezés származása nem szorul különösebb magyarázatra, összerakva pontosan úgy néz ki a szerkezet, mint egy támadásra kész skorpió. Stabilitását nehéz vasmag és csúszásgátló felülettel ellátott lábak biztosítják, a kábel pedig a „farokban” húzódik végig. Ez a rész gumiból készült, így különböző vastagságú kábelek is elférnek csatornájában, és leköveti a felhasználó határsértő mozdulatait is. A mindössze öt darabból álló Skorpion pillanatok alatt szétszedhető és újra összeállítható, így szállítása sem okoz problémát, ha éppen arra lenne szükség.


[+]

Az imént bemutatott CM Storm Recon gamer egérhez hasonlóan a Skorpion is tegnap rajtolt, vételára 13 euró.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés