CES 2015: rövid vetítőtávolságú, Chromecast kompatibilis Acer házimozi projektor

Az Acer már tavaly év végén csepegtette az információt legújabb, Full HD felbontású, 144 Hz-et és 3D-t is támogató szórakoztató projektorairól, a H7550ST és H7550BD modellekről, amelyek közül az előbbi a rövid vetítési távolságú változat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ez a variáns másfél méterről képes 100"-es képátlójú képet vetíteni, míg BD jelzésű társának ugyanehhez még több mint plusz egy méterrel nagyobb távolságra van szüksége.


[+]

Az amúgy 300"-es képátlójú kép vetítésére is képes vetítők a Texas Instruments DLP technológiára (egychipes DarkChip 3 hatszegmenses színkerékkel) alapoznak az Acertől megszokott módon. A további paraméterek is impozánsak, mint a 3000 ANSI lumen fényáram és a 16 000:1 kontrasztarány, utóbbi természetesen Dynamic Black beállítással (dinamikus kontraszt) érhető el. A lámpa élettartama 4000 óra, ami ECO módban 6000, ExtremeECO módban pedig 8000 órára nő.


[+]

Túl a szokásos technikai paramétereken, a 357 x 241 x 98 milliméteres méretekkel és 3,4 kilogrammos tömeggel rendelkező projektor számos érdekességet tartogat. Ezek közül az egyik a beépített 2x10 wattos hangszórópár DTS Sound technológiával megfejelve, ami persze még mindig nem elegendő mozizáshoz, de az általában használt párwattos mono szükséghangszóróknál vélhetően többet nyújtanak, ráadásul sztereóban. Ennél sokkal fontosabb újítás a Bluetooth-on történő hangtovábbítás lehetősége, amivel ilyen rendszerű fejhallgatóra vagy egyéb eszközre (például soundbar) képes a hangot továbbítani.


[+]

Nem csak a hang, de a kép vezeték nélküli továbbítására is van lehetőség, igaz ehhez opcionális kiegészítő(k)re van szükség. Ez lehet akár egy Chromecast modul, de az Acer saját Wireless HD kitet is árul, amivel a WirelessHD szabvány adta lehetőségek aknázhatóak ki. Mindez úgy, hogy a "dongle" a szokásokkal ellentétben nem a készülék hátuljába dugható, hanem egy rejtett ajtó mögé fixen beépíthető. Természetesen a jeleket a hagyományos vezetékes úton is képes fogadni a HDMI, VGA, komponens, kompozit és S-Video bemeneteken.

Az Acer egyelőre csak a H7550ST elérhetőségéről beszélt: a márciusban debütáló vetítő 999 eurót kóstál majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények