Acer blog: H5370BD projektor – kicsi mozi otthonra

Az Acer projektorainak kínálata igen bőségesnek mondható, szinte évről-évre megjelennek valami újítással. A címben szereplő DLP-s H5370BD még a tavalyi IFA alkalmával bukkant fel először, leváltva a H5360BD típust, ami tulajdonképpen a vállalat második belépőszintű 3D-s projektorának számított a H5360 után. Ez a család 720p-s felbontásával amolyan mindenesnek számított, illetve számít mind a mai napig, de képességei miatt házimozira is előszeretettel használják.


[+]

Nyilvánvalóan egy 155 000 forintos vetítőtől senki sem vár csúcsminőséget, illetve nem is Full HD felbontásra képes gépről beszélünk, de a 720p-s (1280x720 pixeles) natív felbontású projektorok között ezért az árért igen jó minőséget kínál. Mindez nem változott a H5370BD esetében sem, ami lényegében az elődökhöz képest csak finomításokat, apró újításokat hoz – mint például az MHL HDMI a normál HDMI mellett, jobb távirányító – alapjait tekintve viszont változatlan, így a Texas Instruments DarkChip 3 0,62" DLP chip is maradt. Mindenesetre az dicséretes, hogy a lámpa üzemideje akár a 6000 órát is elérheti (ECO módban), ami jelentős előrelépés az elődökhöz képest, ám az kérdéses, hogy ebből mennyi realizálódik majd.


[+]

Az biztos, hogy a készülék nem tobzódik extra beállításokban, de a legszükségesebb opciókat megkapjuk. Használata lehetséges asztalon vagy plafonra szerelve, azzal viszont számolni kell, hogy lencseeltolás és hasonló finomságok nincsenek, csak zoom és az élesség állítására szolgáló gyűrű. Az objektív egyébként egészen elfogadható képet rajzol és az élesség is jól belőhető (csak a széleken veszít élességéből). Maga a vetített kép is kontrasztos, a különböző megvilágítással operáló jelenetek részletei is láthatóak voltak, miközben a színek is meglepően valóságosnak, élethűnek tűntek.


[+]

A projektor árához képest biztosított képével összességében elégedettek voltunk, sőt meg kell említeni, hogy zajkibocsátása is meglehetősen alacsony (27 dB(A) ECO módban), egyszer sem tűnt fel mozizás közben (gondolva itt a film alatti halk, néma részekre), hogy a projektor zúgása bezavarna az élménybe. Mivel hagyományos rendszerű DLP vetítőről van szó, így némi szivárványozást el kell fogadnunk, de ez is meglepően visszafogott volt (a belépő Full HD-s H6500 sokkal durvább nála), nagyon ritkán lehetett kiszúrni a sokakat zavaró jelenséget.


[+]

Bizonyítva a készülék mindenes mivoltát, a dobozban kapunk egy táskát, amiben a 2,2 kg-os vetítő mellett kényelmesen elfért a tápkábel, a távirányító és még egy jelkábel is – nem mellesleg a 2500 lumen prezentációhoz is elég lehet. Sajnos az olyan extrákat, mint az NVIDIA 3D és DLP 3D nem tudtuk kipróbálni, hiszen az ehhez szükséges eszközök nem részei a csomagnak, így ezzel kapcsolatban nem tudunk nyilatkozni, de az biztos, hogy kis költségvetésű szórakozásnak a H5370BD megfelelő lehet, amennyiben nem vágyunk a Full HD-s élményre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények