Hirdetés

CES 2016: nagy hatásfokú tápok a Seasonic-tól, lesz passzív hűtésű is

A Seasonic-nál régóta ígérgetik, hogy előállnak a hatásfok alapján besoroló 80 Plus legmagasabb, Titanium minősítésnek megfelelő tápegységgel. Ami azt illeti, a Computex alkalmával már mutattak egy véglegesnek tűnő prototípust, ám a CES-en kiderült, hogy az áprilisban érkező, teljesen moduláris kábelezésű Prime család lesz az, amiben fellelhetőek lesznek az első darabok. Ezek már a 80 Plus Titanium fokozatnak megfelelően képesek tartósan 90% feletti hatásfokkal dolgozni a 10-100%-os terheléstartományban, míg 50%-os terhelésen a hatásfok eléri a 94-96%-ot.


[+]

Egyelőre a gyártónál nem tértek ki minden részletre, de annyit elárultak, hogy az aktív hűtésű Prime Titaniumból négyféle érkezik, ezek összteljesítménye egyenként 650 wattól 1 kW-ig terjed, illetve lesz két passzív hűtésű modell is, egyik 550 watt, a kisebbik pedig 400 wattos teljesítménnyel. Nyilván ezek nem lesznek olcsóak, így piacra küldik a Prime Platinum sorozatot – kizárólag is aktív hűtéssel, 550-1200 wattig – azok számára, akik megelégednek majd a 80 Plus Platinum hatásfokkal, cserébe valamennyivel kevesebbe kerül ez az opció. Apró információmorzsákat még elejtettek, mint például a 10 éves garancia, a 0,5%-on belüli tűrés a 12 voltos ágon, valamint a hibrid hűtés, ami 45%-ot meg nem haladó terhelésig totálisan zajtalan működést ígér.


[+]

Aki még olcsóbb tápot keres, annak a G-sorozatot váltó "Focus" modellekre érdemes majd fókuszálnia. Ebben két 80 Plus Platinum hatásfokú táp lesz kapható, 650 illetve 550 wattos terhelhetőséggel, valamint négy darab 80 Plus Gold minősítésű erőmű kerül terítékre a 450-750 wattos teljesítménysávban. Árakról egyelőre nem esett szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés